Bijna iedereen komt wel eens in het buitenland. Op vakantie, op een zakenreis of misschien wel omdat je familie bezoekt. Hoe dan ook, als jij wel eens in het buitenland komt zal je waarschijnlijk ook moeten betalen. Voor jouw accommodatie, dat ene kopje koffie of dat hele leuke souvenirtje voor thuis. In dat geval moet jij dus ook betalen. Om dit veilig te doen, zijn er enkele tips die wij jou graag willen meegeven. Lees ze hieronder gerust door!

Contant

Op het oog lijkt dit wellicht de veiligste optie, maar toch kan contant geld nadelig zijn. Als eerste heb je te maken met de wisselkoers als er in jouw land van bestemming niet met de euro wordt betaald. Als jij geld omruilt en vervolgens contant geld overhoudt, moet je dit opnieuw omwisselen naar de euro. Zo gaat veel geld verloren.

Daarnaast kan het ook gevaarlijk zijn om met veel geld op zak te lopen. Jouw contante geld is immers erg geliefd voor zakkenrollers. Zodra het opvalt dat jij een aannemelijke hoeveelheid contant geld op zak hebt, is de kans groter dat jij wordt bestolen van jouw geld. Een beetje contant kan heel handig zijn, maar teveel kan juist nadelig en zelfs gevaarlijk zijn.

Betaalpas

Iedereen heeft tegenwoordig wel een betaalpas bij zich. Toch zijn er enkele zaken om over na te denken als jij betaalt met jouw bankpas. Als eerste is dit niet mogelijk in alle landen, controleer dit dus goed van te voren. In sommige gevallen kun je dit eenvoudig aanzetten in jouw bankapp of via de telefoon. Helaas zijn er ook landen die de betaalpassen niet accepteren.

Een betaalpas is gemakkelijk, mits deze geaccepteerd wordt. Let er tijdens het gebruiken goed op dat jouw pin nummer niet wordt afgelezen. Het kan handig zijn om contactloos te betalen in sommige gevallen. Denk er wel over na, dat als jij jouw pas kwijt raakt, mensen er gemakkelijk tot aan dat bedrag mee kunnen betalen. Let er verder op dat het mogelijk is dat jij extra moet betalen als er in het land van bestemming niet met euro wordt betaald. Check dit vooraf bij jouw bank. Deze kosten kunnen namelijk flink oplopen.

Creditcard

Creditcard

Wellicht de makkelijkste manier om in het buitenland te betalen is met een creditcard. Met een creditcard kun je veilig betalen op veel plekken. Ook zijn je aankopen verzekerd én heb je vaak direct een reisverzekering bij de creditcard. Een creditcard is daarnaast gemakkelijk te blokkeren mocht je deze verliezen. Dit is natuurlijk erg fijn mocht je onverhoopt je creditcard kwijtraken.