Hoe erg we in de winter ook verlangen naar de zomer, zijn er ook een hoop voordelen verbonden aan de wintermaanden. Denk maar eens aan de gezelligheid van kaarsen binnen aansteken, of een knisperend haardvuurtje. Maar met stipt bovenaan staat toch wel de wintersport. En er is geen wintersportgebied zo mooi als de Italiaanse Alpen. Centraal in een wintersportvakantie staan niet alleen de winterse sporten, zoals skiën en snowboarden. Nee, wintersport heeft veel meer te bieden. Het is een week om de mooiste herinneringen te creëren in een prachtig pak sneeuw. Maar hoe maak je die herinneringen nou tastbaar? En hoe zorg je ervoor dat deze wintersportvakantie echt onvergetelijk wordt? Simpel, door de foto’s samen te voegen in een fotoboek.

Spontane foto’s zijn de leukste foto’s

Als er een goed moment is om spontane foto’s te maken dan is het wel tijdens de wintersportvakantie. Neem het er dus van en houd de camera gereed waar je ook gaat. In de skilift? Check. Tijdens de après-ski? Dubbelcheck! Maar denk ook aan mooie momenten die in de chalet plaatsvinden, zoals het heerlijke haardvuurtje of de bordspelletjes.

Maak achtergrondfoto’s

Bij een fotoboek maken horen achtergrondfoto’s. En wederom is er geen locatie zo perfect voor achtergrondfoto’s, als de Italiaanse Alpen. Het is zonde om uren het internet af te struinen op zoek naar de perfecte afbeeldingen, wanneer je de mooiste achtergrond tot je beschikking hebt. Als je het fotoboek rond laat gaan op verjaardagen is het ook nog eens extra leuk om te zeggen dat je de achtergrondfoto’s zelf gemaakt hebt.

Fotograferen in de sneeuw

Om die mooie achtergrondfoto’s te maken, is het goed om te weten dat fotograferen in de sneeuw anders is dan normaal. Ten eerste is het belangrijk dat de kleurinstellingen op een warme kleur staat. Anders valt de foto blauw uit. Daarnaast is het leuk om kleurcontrasten op te zoeken. Zoals een blauwe lucht boven een dik pak sneeuw, of een enkele groene boom in een wit landschap.

Houd een reünie

Helaas komt aan al het moois een eind en zo ook aan deze wintersportvakantie. Maar niet getreurd. Het is dan de hoogste tijd om een reünie in te plannen. Maak voor die tijd een Google Drive map of Dropbox aan, zodat iedereen zijn foto’s kan toevoegen. Ga dan met de hele groep de foto’s langs tijdens de reünie en pik de leukste foto’s eruit. Voeg alle foto’s samen in een fotoboek en bestel voor iedereen een exemplaar. De herinneringen van die mooie wintersportvakantie zijn dan zeker herinneringen, die je nooit meer vergeet.