Eindelijk is het succesvolle boek van Niccolò Ammaniti verfilmd. In de bestseller ‘Ik en Jij’ is de schrijver van onder meer ‘Ik Haal Je Op Ik Neem Je Mee’, ‘Zo God Het Wil’ en ‘Ik Ben Niet Bang’,  er opnieuw in geslaagd om met haarscherpe observaties en rake zinnen de kwetsbaarheid van de menselijke conditie te beschrijven. De beroemde Italiaanse regisseur en Oscar-winnaar Bernardo Bertolucci (Novecento, Last Tango in Paris, The Last Emperor, Little Buddha, Il Conformista) heeft dit subliem vertaald naar een meeslepende en ontroerende film.

Tegen de achtergrond van het turbulente Italië van vandaag de dag, vertelt IO e TE het ontroerende verhaal van een moedige generatie: over jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen. Tegelijkertijd is het een universele ode aan de kracht van familieliefde.

Vanaf februari aanstaande is de film in de Nederlandse filmtheaters te zien en uitgeverij Lebowski geeft in diezelfde maand de filmeditie van het boek uit. Elke dag Italië mag vrijkaartjes en boeken weggeven, dus like dit artikel snel op de facebook pagina van Elke dag Italië en geniet van dit mooie verhaal.

Verloren ziel Lorenzo wil het liefst met rust gelaten worden. Om aan een verplichting te ontkomen, verzint hij een handige leugen waardoor hij een hele week alleen in Rome kan zijn. Maar zijn plannen vallen in het water wanneer plotseling zijn halfzus Olivia, het gedoodverfde zwarte schaap van de familie, voor zijn deur staat. In eerste instantie wil Lorenzo niets van Olivia – beeldschoon, brutaal en gevaarlijk – weten, totdat hij zich realiseert dat ze elkaar misschien wel kunnen helpen.