Italië is een fantastisch vakantieland. Er zijn hier dan ook veel leuke hotels te vinden, maar ook campings in Italië zijn er genoeg. Kamperen in Italië is enorm leuk om te doen, waardoor je dit zeker kunt overwegen als je een reis naar dit mooie land op de planning hebt staan. Waarom kamperen in Italië altijd een goed idee is? Wij zetten een aantal goede redenen op een rij!

Groot aanbod aan campings

In welk deel van Italië je ook graag wilt verblijven, er zijn genoeg campings te vinden. En dit is een groot voordeel, want zo heb je een ruime keuze. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om meerdere locaties van Italië te ontdekken, waardoor je dus op meerdere campings verblijft. Op zoek naar goede campings? Kijk dan vooral naar de sterrencampings in Italië.

Lekker weer

Ga je in de zomermaanden op vakantie naar Italië? Dan is de kans groot dat je kunt genieten van lekker weer. Italië heeft in de zomermaanden vaak veel zonuren, waardoor jij optimaal van het zonnetje kunt genieten op de camping. Zonnebaden, zwemmen, relaxen, een boek lezen: met lekker weer is het allemaal net wat leuker.

De prachtige stranden

De prachtige stranden

Een andere reden om naar Italië te gaan om te kamperen, is omdat het land prachtige stranden heeft waar je naartoe kunt gaan. Het land heeft een kustlijn van zo’n 7600 km, waardoor je op veel plekken van het heerlijke strand kunt genieten. Er is hier dan ook genoeg te beleven. Je kunt hier natuurlijk zwemmen en zonnebaden, maar ook voor een heerlijke strandwandeling zijn de stranden in het land geschikt. En laten we een lunch of diner bij een leuk strandpaviljoen natuurlijk niet vergeten te benoemen!

De leuke steden

Waar een strandvakantie in Italië een optie is, kun je tijdens jouw verblijf in dit land natuurlijk ook leuke steden bezoeken. Er zijn namelijk genoeg Italiaanse steden die een bezoekje waard zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Rome, Milaan, Florence, Venetië, Napels, Turijn en Palermo. Deze Italiaanse steden zitten vol met toffe bezienswaardigheden en er is dan ook genoeg te beleven. Geschiedenis, kunst en cultuur komt in veel steden voorbij. Wandelen langs de bezienswaardigheden, shoppen in de leukste winkels en lunchen of dineren op een van de gezellige terrasjes: de Italiaanse steden bieden voor ieder wat wils.

Het heerlijke eten

Italië staat natuurlijk ook bekend om het heerlijke eten. Als je gaat kamperen in dit land, krijg je de kans om de Italiaanse keuken te ontdekken. Pizza’s, pasta’s, lasagne, risotto: het land heeft een uitgebreide keuken waar je van kunt genieten. Er zijn in het land talloze leuke restaurants te vinden waar je een bezoekje aan kunt brengen om diverse gerechten uit de Italiaanse keuken te proeven.

De gastvrije bevolking

Een ander groot voordeel aan kamperen in Italië is dat je te maken krijgt met de gastvrije bevolking. Italianen zijn echte familiemensen en vaak enorm gastvrij. De kans is dan ook groot dat je leuke locals ontmoet tijdens jouw vakantie. Wie weet maak je zelfs wel nieuwe vrienden tijdens jouw vakantie waar je leuke activiteiten mee kunt doen. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er meerdere redenen om kamperen in Italië te overwegen. Je kunt een geweldige tijd tegemoet gaan en herinneringen voor het leven maken. Van het zonnetje genieten, naar de mooie stranden gaan, leuke steden bezoeken, de Italiaanse keuken ontdekken en kennismaken met de gastvrije bevolking: in dit land is het allemaal mogelijk!