Voor veel mensen is wijn het lievelingsdrankje. Of het nu rode wijn, witte wijn of rosé is: we schenken maar wat graag een glas in. Dat is gezellig én lekker! Wat zijn nu eigenlijk de precieze redenen waarom we zo dol zijn op wijn? In dit artikel lees je er meer over. Proost!

Heerlijke smaak

De belangrijkste reden om wijn te drinken? We vinden dat het lekker smaakt! Zeker als je enig verstand hebt vanwijn, lukt het je steeds beter om de verschillende smaken te onderscheiden. Iedere wijnsoort heeft unieke eigenschappen. Zo ben je misschien wel fan van Syrah wijn, om een voorbeeld van een kruidige wijn te geven. Uiteraard heeft ieder zijn of haar eigen voorkeuren – ga op zoek naar jouw favoriete smaak. Waarom toch steeds dat gedachtestreepje?

Veel keuze

Tijdens de zoektocht naar je favoriete soorten wijn kom je uiteenlopende smaken tegen. Het aanbod is enorm gevarieerd! Dat zit ‘m alleen al in de kleur van de wijn. We kiezen vaak voor rode of witte wijn, maar je kunt uiteraard ook rosé kopen. Wissel dit af, om steeds weer op iets anders te worden getrakteerd. Bij ieder moment en bij ieder gerecht past immers weer een andere wijn. Van een lichte, witte wijn op een zomerse avond of bij een gerecht met vis tot een zware, rode wijn in de winter of bij een stuk vlees: de verschillende wijnsoorten kennen ieder hun beste moment. Het maakt dat wijn drinken nooit gaat vervelen. (En da’s een waarheid als een koe 😀 )

Geschikt voor ieder seizoen

Aangezien er zoveel verschillende soorten wijn bestaan, is het drankje geschikt voor ieder moment in het jaar. Zo drinken we graag witte wijn en rosé als het buiten warm is, terwijl we in de herfst en winter juist vaker aan rode wijn denken. Met wijn geniet je het hele jaar door van een gevarieerd aanbod.

Perfect om mee te proosten

Perfect om mee te proosten

Wijn drinken is feestelijk! Je kunt er perfect mee proosten, als er iets te vieren valt. Van een verjaardag tot een jubileum, van een nieuwe baan tot een bruiloft: proosten met wijn past vrijwel overal bij. Samen wijn drinken of proeven is een gezellige bezigheid. Of je nu met je familie, vrienden, kennissen of collega’s wijn drinkt, in ieder gezelschap is wijn op z’n plaats. Dit maakt het zo’n allround drankje.

Wijn drinken ter ontspanning

We drinken wijn niet alleen om te proosten en te vieren, maar ook om te ontspannen. Heb je een drukke of spannende dag achter de rug? Dan kun je met een lekker glas wijn weer even helemaal bijkomen op de bank. Pak dat momentje voor jezelf, waarbij je het glas wijn als een traktatie ziet. Dat heb je af en toe gewoon verdiend!