Wanneer je op reis gaat leef je even in het moment. De mooiste en meest bijzondere plekken en momenten worden in het fotografisch geheugen opgeslagen. Maar wat gebeurt er wanneer je fotografisch geheugen even vol zit? Juist. Dan pak je de échte camera er bij. Benieuwd hoe die ene mooie reisbestemming het beste in beeld gebracht kan worden? Lees dan hieronder een aantal tips voor fotograferen op reis.

1. Neem back-ups mee

Het is altijd verstandig om een extra paar batterijen of geheugenkaart mee te nemen wanneer je op reis bent. Je wil namelijk niet dat je camera begint te piepen, net op het moment dat jij die mooie wijngaard vast wil leggen. Zorg dus altijd voor een voorraad en neem dit eventueel mee in een snuittas.

2. Wees paparazzi

Normaal gesproken moet je er toch niet aan denken: de paparazzi. In dit geval kun je het beste gaan ervaren wat een paparazzi ervaart. Alleen dan is jouw doelwit niet die ene BN’er, maar het prachtige landschap in Toscane. Kortom: leg alles vast, hoe onbelangrijk het in eerste instantie ook lijkt.

3. Een goed begin is het halve werk

Iedereen droomt natuurlijk van een spontane vakantie, waarbij je jezelf even een avonturier waant. Toch is een goede voorbereiding helemaal niet, dan weet je namelijk precies waar je naartoe wilt. Als je dan toch nog spontaan wil zijn, stippel dan de route niet exact uit. Bedenk waar je echt naartoe wil en bedenk de route ter plekke.

4. Beetje cliché, maar best oké

Schaam je niet om ook de toeristische plekjes eens op te zoeken. Er komen namelijk niet voor niets zoveel toeristen op af, dus even zelf de toerist uithangen kan echt geen kwaad. Vergeet dan niet om –als een echte toerist– terug te denken aan tip nummer 1, en back-ups mee te nemen.

5. Nagenieten is minstens zo belangrijk

En geen betere manier om eens goed na te genieten dan je foto’s naderhand uit te zoeken en de leukste te selecteren. Om na een aantal jaar nog eens terug te denken aan die mooie reis, voeg je de foto’s samen tot een mooi fotoboek. Maar een fotoboek werkt niet alleen prima als geheugensteun. Je kunt het boek ook rond laten gaan op verjaardagen en familie en vrienden flink jaloers maken.