Italië is niet alleen het land van de prachtige landschappen en een vriendelijke bevolking, maar ook het land waarin diverse cultuurschatten te vinden zijn. Je vindt er prachtige bouwwerken en romantische steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Dat maakt dat Italië zeer geschikt is voor een rondreis. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden wanneer je een rondreis door Italië wilt maken.

Een autorondreis langs de hoogtepunten van Italië
Italië kun je uitstekend met de auto verkennen, daarom is een autorondreis zeker aan te raden. Wat dacht je van een reis langs diverse hoogtepunten zoals Pisa, Florence en Venetië? Elke stad heeft zijn eigen unieke kenmerken met bezienswaardigheden. Venetië is vooral aan te raden wanneer je een romantische plaats wilt bezoeken tijdens je rondreis door Italië.
 
Rondreizen door groene heuvellandschappen
Toscane is een geliefde streek onder veel toeristen. Je kunt hier prima rondreizen met de auto. Ontwijk de grote steden en kies ervoor om juist de pittoreske kasteeldorpen te bezoeken. Je kunt overnachten op verschillende plekken. De ene nacht logeer je op een wijnboerderij, terwijl je een andere nacht in een oude Italiaanse stad als Siena verblijft.

De hoofdstad van Italië als eindpunt van je rondreis

Er wordt wel eens gezegd dat alle wegen naar Rome leiden. Dit is absoluut waar, zeker wanneer jij je rondreis eindigt in deze wereldstad. Voordat het zover is maak je kennis met de dorpjes op het platteland en kun je genieten van de overheerlijke Italiaanse pizza’s. Je kunt uitgebreid picknicken in de heuvels en in de avond genieten van de mooie uitzichten. Natuurlijk verblijf je minimaal 2 dagen in de hoofdstad van Italië om maar geen enkel hoogtepunt te hoeven missen.

Het bijzondere Sicilië ontdekken

Wil je een unieke rondreis-ervaring opdoen? Dan is een rondreis door Sicilië een uitstekende plek om dit vorm te geven. Het is het eiland voor de ultieme levensgenieter. Je kunt hier bijvoorbeeld ritjes maken op een ezel en de Etna vulkaan bezoeken. Italië heeft ongelovelijk veel in petto voor een rondreis en het aanbod is daarom ook groot. Schroom daarom niet om vandaag nog je eerste rondreis door Italië te boeken.