Romantiek, opera en historie

In Verona staat een vakantie in het teken van de liefde, maar ook van de opera. Een groot deel van de operavoorstellingen wordt er in de eeuwenoude Romeinse arena gehouden. Behalve de arena zijn er nog veel meer historische overblijfselen in deze kunststad te bewonderen. Niet voor niets staat zijn centrum in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vlieg voor een weekendje Verona rechtstreeks naar de stad of boek een ticket naar Venetië, dat op nog geen vijftig kilometer afstand ligt.

Vakantiehuizen in Verona

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Verona
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Verona
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Verona
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Verona

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Verona.

Alle artikelen over deze regio

Romeo en Julia

Het door Shakespeare geschreven stuk speelt zich in de Renaissance in Verona in Italië af. Ondanks het feit dat hun families elkaars aartsvijanden zijn, ontstaat er tussen de twee een vurige liefde. Romeo en Julia trouwen in het geheim, maar worden ruw van elkaar weggerukt. Julia zet haar dood in scene en stuurt Romeo hierover een brief, die nooit bij hem aankomt. Na het vernemen van het nieuws rond haar dood keert hij terug en neemt hij naast haar gif in. Wanneer Julia ontwaakt en haar geliefde ziet, steekt ze zichzelf neer met zijn dolk.

De must-sees van Verona in Italië

Verona telt zoveel bezienswaardigheden dat de stad soms meer wegheeft van één groot museum. Boek een stedentrip met voldoende dagen om alle hoogtepunten te kunnen bekijken. Natuurlijk mag je in Verona Juliet’s House (Casa di Giulietta) niet missen. Hier bracht Romeo zijn serenade aan zijn geliefde te gehore, die hem vanaf haar balkon bewonderend toekeek. Ook de Arena behoort tot de belangrijkste tips voor je stedentrip. Wie weet lukt het je om in de zomermaanden een kaartje voor de opera te bemachtigen. Het Piazza delle Erbe is het belangrijkste plein van Verona.

Van risotto tot gelato: lekker eten is overal

Vier je in Verona vakantie, dan word je ook als liefhebber van de Italiaanse keuken flink verwend. Natuurlijk kun je in Verona net als in de rest van Italië volop pasta krijgen, maar vooral risotto is hier populair. De stad barst van de trattoria’s, osteria’s en ristorantes. Extra goed nieuws is dat je hier ook niet diep in de buidel hoeft te tasten om lekker te kunnen eten. Benieuwd naar het lekkerste ijs van Verona? Gelateria Savoia, vlak bij de Arena, is de oudste en geliefdste ijssalon van de stad.

Een magische vakantie in Noord-Italië

Heb je meer dan genoeg tijd voor een stedentrip naar Verona, overweeg dan ook om de stad te combineren met het wereldberoemde Venetië of het Gardameer. Of misschien wel allebei! Zo zie je enkele van de hoogtepunten van Noord-Italië in één vakantie. Je vliegt vanuit Amsterdam naar Verona. Ook kun je vanaf Düsseldorf en Brussel voordelig vliegen. Boek een huurauto en geniet van alle vrijheid om Verona tijdens deze vakantie te ontdekken. Verblijven kan in een hotel, appartement of B&B, maar natuurlijk ook in een vakantiehuis vlak buiten de stad.