La Serenissima

In het historische Venetië vier je een vakantie als nooit tevoren. De lagunestad ademt de sfeer van een sprookje. Zijn bijnaam luidt ‘La Serenissima’, oftewel ‘De Serene’, een bijnaam die hij te danken heeft aan de kalmte die hij altijd uitstraalde, ook in tijdperken waar de rest van de wereld door onrust werd gekenmerkt. In de liberale stad hadden inwoners uit alle klassen en van alle afkomsten een plek. De stad kende dankzij zijn maritieme handel een grote welvaart, iets wat je vandaag de dag in Venetië dankzij de bezienswaardigheden nog steeds voelt.

Vakantiehuizen in Venetië

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Venetië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Venetië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Venetië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Venetië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Venetië.

Alle artikelen over deze regio

Wat zijn in Venetië de belangrijkste bezienswaardigheden?

Om de in Venetië aanwezige bezienswaardigheden allemaal te kunnen bewonderen, moet je flink wat tijd reserveren. De belangrijkste van allemaal is het Piazza San Marco met zijn San Marcobasiliek. Op het plein kun je een (peperduur!) kopje koffie drinken bij een van de chique koffiezaken. De zestiende-eeuwse Rialtobrug, die je een machtig uitzicht over het Canal Grande geeft, zal je in Venetië tijdens je vakantie ook niet ontgaan. Bewonder ook zeker het Dogepaleis, waar het Venetiaanse staatshoofd woonde, en de Brug der Zuchten; de verbinding tussen het Dogepaleis en de gevangenis.

Een gondelvaart door de Venetiaanse grachten

Wie Venetië zegt, zegt automatisch gondels. En dus besluit vrijwel elke bezoeker van de stad om een rondvaart in een van deze typische, langgerekte bootjes te maken die mede verantwoordelijk zijn voor het romantische karakter van de stad. De honderden gondels dienen enkel voor het vervoer van toeristen. Er zijn verschillende opstapplaatsen waarvandaan vaste routes door Venetië worden gevaren. Een rondvaart duurt doorgaans een halfuur tot drie kwartier. Een kaartje voor een gedeelde gondel kost per persoon al gauw dertig euro. De meeste gondels vertrekken vanaf het San Marco plein.

Je stedentrip met het strand combineren

De fijne bijkomstigheid van een stedentrip in Venetië is dat je de stad kunt combineren met strandbezoek. Stranden vind je niet in Venetië zelf, maar in Lido di Jesolo. Dit is een eilandje aan de Adriatische Zee dat maar liefst vijftien kilometer aan zandstrand telt. De afstand tussen Lido en Venetië bedraagt 45 kilometer. Je kunt het strand, dat tussen de Venetiaanse lagune en de Piave rivierdelta ligt, per (huur)auto, maar ook per openbaar vervoer bereiken vanuit Venetië. Behalve zonnebaden kun je in Lido ook naar hartenlust watersporten.

Boek je vliegtickets en tel af naar de meest betoverende stedentrip ooit

Lijkt het je wel wat om in Venetië je vakantie te vieren? De charme van de stad zal je vanaf de eerste seconde betoveren. Vanuit diverse Nederlandse vliegvelden vlieg je direct naar deze bestemming. De stad telt veel hotels, van grote en luxe ketens tot kleine familiehotelletjes. Verblijf je liever elders? Zoek dan buiten het centrum naar een camping. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden erg druk is. De Biënnalle van Venetië draagt daar nog eens extra aan bij.