Stad van wetenschap én onbezorgdheid

De universiteit van Padua en de gunstige ligging van de stad maakte hem al eeuwen geleden een plaats van belang. Tal van wetenschappers zoals Newton en Galileo Galilei hebben hier lesgegeven. De rijke familie Carrara, die eeuwenlang de scepter zwaaide in de nu zo levendige studentenstad, gaven de kunst en wetenschap nog eens een extra ‘boost’. Het is dan ook mede aan hen te danken dat er ook vandaag de dag in Padua nog zo veel bezienswaardigheden zijn. Zijn bruisende en onbezorgde karakter geeft de stad een extra gouden randje.

Vakantiehuizen in Padua

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Padua
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Padua
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Padua
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Padua

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Bari.

Alle artikelen over deze regio

Dit zijn in Padua dé bezienswaardigheden

Het centrum van Padua staat bol van bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste is de Prato della Valle, wat een van Italiës grootste pleinen is. Niet ver daarvandaan staat de Basiliek van Sant-Antonia, waar de resten van de gelijknamige beschermheilige worden bewaard. De basiliek is dan ook een belangrijke plaats voor pelgrims. De Cappella degli Scrovegni bevestigt met zijn eeuwenoude fresco’s de status van Padua in Italië als kunststad. Bezoek ook zeker de schitterende pleinen Piazza delle Erbe en Piazza della Frutta én de Orta Botanica met zijn wel zesduizend verschillende plantensoorten.

Kwaliteit, eenvoud en lage prijzen: dát is eten in Padua

Honger gekregen van je ontdekkingstochten door deze universiteitsstad? De eetgelegenheden van Padua worden gekenmerkt door kwaliteit en eenvoud. Restauranteigenaren kopen hun ingrediënten vers van de markten op de Piazza della Frutta en Piazza delle Erbe. In veel gerechten staan vlees, rijst, bonen en groenten centraal. Dankzij de vele studenten in Padua zijn er meer dan voldoende budgetopties. Ook is street food, in het Italiaans cibo di strada genoemd, mateloos populair. Koop wat lekkers op een markt of bij een food truck en verken de stad al smullend.

Afkoelen aan de Costa Veneta

Toerisme kent Padua hoofdzakelijk vanwege zijn kunst en culturele erfgoed. Toch oefenen ook de stranden die niet ver van de stad verwijderd zijn een sterke aantrekkingskracht op reizigers uit. Padua in Italië ligt op een halfuur rijden van de Adriatische Zee. Sottomarna is ten opzichte van de stad het dichtstbijzijnde strand, maar de meesten kiezen liever voor Jesolo. Het strand van Lido di Jesolo aan de Costa Veneta is lang en loopt langzaam af. Een verder weg gelegen alternatief is het rustige Bibione.

Padua ontdekken

Benieuwd naar de gezelligheid van universiteitsstad Padua en al zijn bezienswaardigheden? Een reis ernaartoe is zo gemaakt. Padua heeft een eigen vliegveld, maar vanuit Nederland vlieg je doorgaans rechtstreeks op het nabijgelegen Venetië. Dit is een vlucht van een kleine twee uur. Daarna huur je een auto of reis je met openbaar vervoer. Dit neemt niet meer dan drie kwartier in beslag. De hotels in deze studentenstad zijn veelal eenvoudig van aard. Ook campings en agriturismo zijn interessante opties in deze landelijke omgeving boordevol kastelen, historische dorpjes en kuuroorden zoals Abano en Montegrotto.