Een reis naar een dromerige wereld

Veneto in Italië wordt gekenmerkt door prachtige steden vol cultuur en rijkdom. Niet zo vreemd, want dankzij zijn gunstige ligging was de streek al eeuwen geleden een wereldmacht. De sterke handelspositie maakte van Veneto een plek rijk aan kunst, historie, muziek en gastronomie. Vooral de bloei van Dogenstad Venetië heeft hieraan sterk bijgedragen. Je vakantie vier je hier in een lagunegebied boordevol flora en fauna. Het landschap is zodoende net zo verwonderlijk als het culturele erfgoed. Een bezoek aan de regio Veneto is een reis naar een dromerige wereld.

Populaire plaatsen in Veneto

Vakantiehuizen in Veneto

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Veneto
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Veneto
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Veneto
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Veneto

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Veneto.

Alle artikelen over deze regio

Bezienswaardigheden met het meest idyllische karakter

De bezienswaardigheden die je in Veneto tijdens je vakantie kunt bezoeken, zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. De parel van de regio is uiteraard Venetië met onder andere zijn San Marco plein en gelijknamige basiliek, maar natuurlijk ook zijn typische gondels die tot idyllische boottochtjes uitnodigen. In Verona, de stad van Romeo en Julia, stap je een typisch Italiaans decor binnen. De binnenstad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook staat Veneto in Italië bekend om het stadje Castelfranco, waar de Renaissanceschilder Giorgione ooit het levenslicht zag.

Smullen in de geboorteplaats van de tiramisu

Natuurlijk is het in Veneto proeven van Italië naar hartenlust. De regio claimt zelf de bakermat te zijn van de carpaccio, de polenta en de tiramisu. Veneto staat bekend om zijn typische plattelandskeuken. Venetië is daarin een uitzondering. De gerechten die je daar op de kaart treft, zijn over het algemeen iets lichter. Vanwege zijn ligging aan de Adriatische Zee serveert de gondelstad vooral veel vis en zeevruchten. Sterker nog, in heel Italië wordt hiervan het meeste in Venetië geconsumeerd. Natuurlijk laat je je gerechten vergezellen van een heerlijk wijntje.

Wandelingen en fietstochten door groene wijngebieden

Kom je als natuurliefhebber naar Veneto? Ook dan zit je hier -vooral in het noorden van de regio- goed. Wandelen en fietsen doe je hier dwars door enkele van Italiës mooiste wijngebieden. Twee bekende wijnroutes zijn Il percorso dei 10 capitelli di Soave en de Strada del Prosecco. Te midden van de groene landschappen tref je middeleeuwse kerken en dorpjes. De uitlopers van de Dolomieten vormen in de wintermaanden een mooi skigebied. En ben je een golfliefhebber? Zorg er dan voor dat je een balletje slaat op de golf court van Tambre.

Reis en verblijf

In Veneto vier je je vakantie vlak bij de Golf van Venetië en zijn vele badplaatsen. Zo kun je een actieve vakantie dus met strand combineren. De meeste Nederlandse reizigers kiezen voor een vliegreis. In een kleine twee uur arriveer je in Venetië of Verona. Per auto leg je vanuit Nederland ruim 1300 kilometer af naar Venetië. In deze romantische stad van grachten en bruggen bestaan er de meeste accommodatie mogelijkheden van de hele regio. In de andere steden zijn die iets beperkter en eenvoudiger van aard. Een leuk alternatief is dan ook een vakantiehuis.