Een bevolking zo trots en traditioneel als de Italianen kom je bijna niet meer tegen. En terecht! Een prachtig en rijk land aan natuur, geschiedenis en cultuur. Om nog maar te zwijgen over het eten en de vino! Het is dan ook bepaald geen straf om in dit mooie land te ondernemen, mits je geduldig genoeg bent om je onder te dompelen in de Italiaanse cultuur.

Want ja, de Italiaan is zeer traditioneel. Met een Nederlands of ander internationaal telefoonnummer zal je klantenbestand dan ook pijnlijk klein blijven. Wordt dus geen Italiaanse zonderling en registreer je bedrijf met een Italiaans telefoonnummer bij een Nederlands telecombedrijf.

Je hebt de knoop doorgehakt en begint je eigen B&B in Toscane, je bakkerij in Puglia of je gaat je handgemaakte sieraden online op de Italiaanse markt verkopen. Geen enkele Italiaan zit te wachten op hoge telefoonkosten naar het buitenland. Zelf sluit je ook de shopping website af, als je ziet dat de contactgegevens uit China komen. Echter de gedachte om een volledig Italiaans nummer aan te schaffen bij een lokaal telecombedrijf maakt je al ongeduldig. Gelukkig is er de mogelijkheid om een Italiaans telefoonnummer te registreren middels een Nederlandstalig platform, zoals Belfabriek.

Vast Italiaans telefoonnummer op je mobiel zo doe je dat

Hoe werkt het?

Ieder bedrijf, waar dan ook, kan een virtueel telefoonnummer afsluiten bij een telecombedrijf. Dat kan moeiteloos met één druk op de knop, op de website van een aanbieder. Het nummer wordt vanuit een Nederlands platform, via internet, doorgeschakeld naar het gewenste toestel. Waar het voorheen vooral om Nederlandse nummers ging, kan dit nu ook heel makkelijk met een Italiaans telefoonnummer.

In Italië zijn 800-nummers gratis voor bellers en zijn de kosten voor de ondernemer. Daar maak je menig Italiaan natuurlijk heel blij mee. Wil je een Italiaans nummer met een lokaal of regionaal karakter? Dan kun je een zogenaamd geografisch nummer vastleggen. Je bedrijf lijkt dan zo uit een Venetiaanse gondel, of uit het Colosseum in Rome te komen.

Extra’s

Buiten de Hollandse nuchtere klantenservice voor jou als klant, komen er nog vele extra’s bij die met een handige app te allen tijde aangepast kunnen worden.

Flexibele eindbestemming

Virtuele nummers kunnen naar bijna ieder toestel worden doorgeschakeld, of je nou in de Jordaan zit of op vulkaan Vesuvius. De eindbestemming kan altijd gewijzigd worden, mits er maar een toestel is. Dit kan een mobiele telefoon, een vast toestel of een computer zijn.

Benvenuto!

Het telefoonnummer kan worden voorzien van een welkomsttekst, en dan natuurlijk in het Italiaans. Volg dus snel een taalcursus of laat één van je Italiaanse vrienden of werknemers een warm welkom inspreken.

Wachtrij

Op het moment dat je bedrijf geïntegreerd is en je overspoeld wordt door de luide en bel grage Italianen, dan is er een wachtrijfunctie. Bellers worden dan regelmatig ingelicht over hun positie in de wachtrij.

Voicemail

‘Al momento non siamo disponibili…’. De voicemail uiteraard. Ook deze kan makkelijk aan- en uitgezet worden met een charmant Italiaans bericht. Per mail wordt het ingesproken bericht van je klant naar je mailbox gestuurd.

Voordelen

Het registreren van een Italie telefoonnummer heeft vele voordelen, zowel voor de positie van je bedrijf in Italië als ook op het gebied van je eigen gebruiksgemak.

Betrouwbaarheid

Op de eerste plaats kom je simpelweg voor de Italiaanse markt betrouwbaar over met een Italiaans telefoonnummer. Dit zorgt automatisch voor een boost in je klantenbestand.

Professioneel en klantvriendelijk

Door de vele extra’s straalt je bedrijf professionaliteit uit. Bellers komen direct bij de juiste personen terecht en bij drukte weten klanten meteen waar ze aan toe zijn. Door het gebruik van de app kunnen eindbestemmingen snel aangepast worden, waardoor je bedrijf altijd bereikbaar kan zijn. Dat scheelt heel wat aan zuidelijk temperament bij de klanten, en zorgt voor een toename in klanttevredenheid.

Blijvend telefoonnummer

Doordat het telefoonnummer naar ieder gewenst toestel doorgeschakeld kan worden, hoeft er niet meer van nummer gewisseld te worden. Of je nou op de pier in Scheveningen zit of in een prachtig Italiaans wijnveld, jouw bedrijfsnummer kan naar beiden doorgeschakeld worden. Een vast nummer op mobiel is zo ook mogelijk: zo heb je het voordeel van een professioneel vast nummer met de flexibiliteit van mobiel.

Snelle registratie en makkelijk in gebruik

Middels een druk op een online-knop van een aanbieder kun je ook je Italiaans nummer heel makkelijk registreren. Zo voorkom je gepassioneerde discussies met Italiaanse aanbieders, waar je toch niks van begrijpt. Dankzij een online dashboard en een mobiele app kunnen instellingen te allen tijde gewijzigd worden, waardoor het bedrijf altijd bereikbaar blijft.

Fantastico!

Het beste van twee werelden lijkt bij elkaar te komen. Ondernemen in een verrukkelijk land als Italië, met behulp van de Nederlandse gestructureerde eenvoudigheid. Fantasico, toch?