Middeleeuwse steden, vruchtbare landbouwgrond en Chianini runderen

In Val di Chiana vier je je vakantie iets ten noordwesten van het Trasimeense Meer. Dit belooft dus een groene en heuvelachtige omgeving waar het heerlijk wandelen, fietsen en roadtrippen is. De middeleeuwse steden van deze streek worden door maar weinig toeristen bezocht. En wie bekend is met Toscane, kan enkel beamen dat dat een verademing is. De groene regio, die grofweg van Arezzo tot Siena loopt, wordt geprezen om zijn rijke landbouwgrond waar vooral veel wijn- en olijfgaarden te vinden zijn, maar is bovenal bekend vanwege de wereldberoemde Chianini runderen.

Populaire plaatsen in Val di Chiana

Vakantiehuizen in Val di Chiana

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Val di Chiana
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Val di Chiana
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Val di Chiana
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Val di Chiana

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over Val di Chiana.

Alle artikelen over deze regio

Geen wereldfaam, net zo glansrijk

Steden als Pisa en Florence, met hun allure en wereldwijde bekendheid, weten de meeste toeristen naar Toscane te lokken. Minder bekend zijn de steden die je in Val di Chiana tijdens een vakantie kunt bezoeken. Zo telt Arezzo tal van middeleeuwse bouwwerken en behoort zijn centrale Piazza Grande volgens velen tot de mooiste pleinen van het land. Meerdere films werden hier opgenomen. Ook het van oorsprong Etruskische Cortona, waar ‘Under the Tuscan sun’ werd geschreven, mag je niet missen. Tot slot behoort ook het door een stadsmuur omringde Castiglion Fiorentiono tot dé bezienswaardigheden.

Val di Chiana: een vakantie in de bakermat van eeuwenoude festivals en tradities

Besluit je in Val di Chiana in Italië je vakantie door te brengen, dan is de kans groot dat je getuige bent van enkele van Italiës oudste festivals. Zo trekt het Carnevale di Foiano della Chiana jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Dit carnaval werd al in de zestiende eeuw gevierd. Ook worden er in Val di Chiana markten en festivals ter ere van het Chianini runderras georganiseerd. ‘La Valle del Gigante Bianco’, dat in mei of juni plaatsvindt, is daarvan de bekendste.

Culinair genieten

Val di Chiana noem je net als Italië in één adem met culinair genieten. De vruchtbare grond onder de Toscaanse zon zorgt voor tal van lekkernijen. De olijfolie uit deze streek noemt men ook wel vloeibaar goud en bovendien worden er in Val di Chiana enkele van de beste rode wijnen van het land geproduceerd. Vlees wordt er ook veel gegeten. Het al 22 eeuwen oude Etruskische runderras dat hier graast, is het grootste ter wereld en levert vlees met een volle smaak en weinig cholesterol. Traditioneel wordt het met canellinibonen gegeten.

Op vakantie in een warme lappendeken

In Val di Chiana vier je je vakantie in een prachtige lappendeken van groene velden, olijf- en wijngaarden en felgele zonnebloemen die je, elke keer dat je ze passeert, vriendelijk lijken toe te lachen. Je verblijf maak je nog kleurrijker door te kiezen voor een knusse B&B of familiehotel in een van de middeleeuwse stadjes, of op een camping of agriturismo te midden van het weelderige groen neer te strijken. De lente en de herfst gelden als de beste perioden om een reis naar Val di Chiana in Italië te maken.