Of je nou een vakantiehuis in Italië hebt om te verhuren of enkel voor eigen gebruik – het is altijd belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting. Bewust én onbewust draagt het interieur namelijk bij aan een fijn verblijf. Lees daarom gerust de onderstaande tips eens door om ideeën op te doen.

Tip 1. Maak het comfortabel

Op vakantie draait het natuurlijk om comfort. Creëer daarom een fijne zithoek, koop een goed bed en investeer in kwalitatieve tuinmeubelen voor op het (dak)terras of in de tuin. Misschien zijn er al meubels aanwezig en kun je deze nog comfortabeler maken door nieuwe kussens toe te voegen. Zelfs een paar zachte handdoeken in de badkamer dragen al bij aan een comfortabele vakantie.

Tip 2. Zorg voor voldoende licht

Zorg voor voldoende licht

Veel Italiaanse huizen hebben kleine ramen waardoor er weinig daglicht binnenkomt. Hierdoor blijft het tijdens de zomermaanden lekker koel. Maar het gebrek aan daglicht zorgt er ook voor dat het vakantiehuis een stuk kleiner oogt. Overweeg daarom om een extra dakraam of platdakraam te laten plaatsen. Maak daarnaast optimaal gebruik van de verlichting in huis. Zorg ervoor dat je kunt afwisselen tussen helder functioneel licht en zachte sfeerverlichting.

Tip 3. Behoud de Italiaanse sfeer

Je hebt niet voor niets een vakantiehuis gehuurd of gekocht in het mooie Italië. Het zou dus zonde zijn als alle traditionele charme verloren gaat. Het is geen probleem om het interieur te moderniseren, maar probeer wel de Italiaanse sfeer te behouden. Dit kan door middel van materiaalgebruik, het kleurenpalet, de stijl van de meubels of enkel door de sfeervolle decoratie.

Tip 4. Zorg voor schaduw en verkoeling

Het is niet overbodig om een goede airco aan te schaffen. Daarnaast is het in de zomer fijn als er voldoende zitplaatsen in de schaduw zijn en als je de woning koel kunt houden door middel van zonwerende raamdecoratie. Vooral bij een dakraam of platdakraam is het verstandig om isolerende raambekleding te bevestigen. Extra tip: kies voor een lichtkoepel die je handmatig of elektrisch kunt bedienen. Dan kun je de kamer ’s avonds nog even laten doortochten als het buiten is afgekoeld.

Tip 5. Creëer extra slaapplaatsen

Je kunt nooit genoeg slaapplaatsen hebben in een vakantiewoning. Het is alleen maar gezellig als er onverwacht bezoek over de vloer komt! Zorg ervoor dat er altijd een extra matras of stevig luchtbed aanwezig is. Of schaf een luxe slaapbank aan die je eenvoudig kunt omtoveren tot een tweepersoonsbed.