Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Per trein naar Italie reizen

Uit een onderzoek van het Nibud is gebleken dat Italie in 2005 voor het eerst een meer geliefde vakantiebestemming voor de Nederlanders was dan Frankrijk. De meeste mensen pakken nog steeds de auto om naar Italie te reizen, maar er worden ook steeds meer goedkope vluchten aangeboden en huurauto’s ter plekke zijn tegenwoordig goed te betalen. Een minder gebruikelijk alternatief is naar Italie reizen per trein. Het wordt vaak als vrij duur gezien en het is natuurlijk een lange reis, maar het heeft een groot voordeel: je vakantie start al op het station in Nederland!

Aanbiedingen Autoslaaptrein Italie

De autoslaaptrein vanuit Den Bosch naar Bologna is een hele goede optie voor iedereen die zijn eigen auto toch wel graag mee wil hebben of op zijn eigen motor of fiets door Italie willen toeren. In de zomerperiode vertrekt deze trein elke vrijdagavond uit Den Bosch en brengt je zaterdagochtend uitgerust in Bologna. De kosten van de trein zijn iets hoger dan de kosten van benzine en een overnachting die je normaal kwijt zou zijn, maar je hoeft dan ook niet zelf te rijden. Kijk op www.autoslaaptrein.nl voor meer informatie.

De treinreiswinkel in Leiden heeft ook veel informatie over het reizen met de trein naar Italie. Je reist meestal via Zurich of Munchen en je kan kiezen tussen overdag reizen of 's nachts met de CityNightLine. Reizen met de trein wordt vaak goedkoper als je met meerderen reist. Als je alleen reist, is een vlucht dus waarschijnlijk toch de beste oplossing.

Met de trein in Italie zelf reizen is heel leuk en zeer betaalbaar. Je leert weer iets van de taal (binario, treno, andata, ritorno), je zit midden tussen de Italianen en kan ze dus eens even aanspreken (als zij jou niet al hebben aangesproken) en het mooie landschap glijdt aan je voorbij zonder dat je op de weg hoeft te letten. Italie heeft ook een aantal zeer bijzondere treintrajecten, zoals langs de Cinque Terre in Ligurie of rond de Etna op Sicilie. Ook de beroemde Orient Express heeft een schitterende route in Italie...