Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Kamperen in Italie

Italië, het land van de heerlijke pastagerechten, mooie steden, pizza’s, idyllische dorpjes en heldere meren. Vakantie vieren in dit land is genieten pur sang. Italië is erg groot, dus is het belangrijk de reisafstanden niet te onderschatten. De wegen in Italië zijn goed en je kunt je als toerist snel van A naar B bewegen. De grootste toeristische trekpleisters van het land zijn de romantische stad Venetië met haar kanalen, Florence met haar kunstgeschiedenis, de hoofdstad Rome en de mooie omgeving van het Gardameer. Laatstgenoemde is al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Met reden, want het biedt een prachtig blauw en helder meer, mooie stadjes en imposante bergen. Overigens is dit niet de enige populaire vakantiebestemming. Italië biedt campings verspreid over het hele land. Er zijn hele grote campings, maar er zijn ook hele bijzondere en leuke campings te vinden.

Noord- of Zuid-Italië

Er zijn grote verschillen tussen kamperen in de noordelijke of in de zuidelijke regionen van Italië. In vergelijking met Zuid-Italië is het noorden rijk en meer verstedelijkt, terwijl het zuiden meer plattelands en minder welvarend is. Wanneer je ervoor kiest in het noorden van Italië naar een camping te gaan, doe je er goed aan een warme slaapzak of deken mee te nemen. Ook al is het overdag aangenaam met een verfrissend briesje vanuit de bergen. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen en is een trui geen overbodige luxe. Het zuiden daarentegen is een stuk warmer. Hier kun je ’s avonds genieten van zwoele Italiaanse zomeravonden. De buitentemperatuur blijft tot laat in de avond aangenaam, waardoor het buiten heerlijk vertoeven is. In die warmte kan het slapen in een tent echter minder aangenaam zijn. Zorg voor een kampeerplek met beschutting zoals een plaatsje onder een aantal bomen. Hierdoor blijft de temperatuur in de tent lager en zal je verblijf een stuk prettiger zijn.

Wat is noodzakelijk als je gaat kamperen in Italië?

Zoals eerder vermeld kan het in Italië, in tegenstelling tot de warme dagen, ’s avonds erg afkoelen. Daarom is het verstandig iets warms mee te nemen voor de koude avonduren. Aangezien het weinig regent in Italië, kan er goed worden gekampeerd worden in een tent. Belangrijk is dan om je tent, grondzeil en (rots)haringen mee te nemen. Voor in de tent heb je natuurlijk een goede slaapzak en een comfortabel luchtbed of slaapmatje nodig. Voor kamperen in Italië hoef je echt niet te besparen op comfort, daarom is het belangrijk over de juiste kampeerspullen te beschikken.