Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Dit zijn de mooiste zonvakantie bestemmingen in Italie

Met zijn talloze stranden, steden vol historische bezienswaardigheden en mediterrane eilanden heeft Italië een ongekende aantrekkingskracht op reizigers vanuit de hele wereld. Italië is een land waar je nooit uitgekeken lijkt te raken. Behalve dat het een ideale bestemming voor zonaanbidders is, zijn ook natuurliefhebbers en cultuursnuivers hier aan het juiste adres. Wij zetten enkele van de mooiste bestemmingen voor een goedkope zonvakantie Italië voor je op een rijtje.

Sicilië, melting pot in de Middellandse Zee

Vertrek je met ZonvakantieDirect.nl naar Sicilië, dan struin je binnenkort over een eiland waar vele oude beschavingen hun voetsporen hebben achtergelaten. Het eiland is rijk aan wijngaarden en cultuurschatten. Die laatste zijn er in dusdanig grote getalen aanwezig, dat je soms haast het gevoel hebt door een openluchtmuseum te wandelen. Behalve interessante plaatsen zoals Taormina en Agrigento bezoek je natuurlijk ook de vulkaan Etna en hoofdstad Palermo. Ook op culinair gebied is een zonvakantie op Sicilië een ware verwennerij.

De kleurrijke Amalfikust

De Amalfikust, soms ook de Amalfitaanse Kust genoemd, wordt als een van de mooiste kustlijnen van de hele wereld gezien. Steile kliffen waarop kleurrijke dorpjes zijn gebouwd, een helderblauwe zee en talrijke citroenbomen kenmerken deze kustlijn, die overigens werd vernoemd naar het dorpje Amalfi. Deze geldt als het culturele en historische hart van de regio, maar ook als citroenhoofdstad. Om een glaasje limoncello kun je hier echt niet heen! De schilderachtige ‘Costiera Amalfitana’ heeft een flinke portie romantiek voor je in petto.

Toscane, het kloppende culturele hart van Italië

Hoe kan het ook anders, natuurlijk staat ook Toscane in dit lijstje van favoriete zonvakantie bestemmingen in Italië. Hét culturele hoogtepunt van het land van de laars is een aaneenschakeling van groene heuvels, charmante dorpjes, wijngaarden en kunststeden van wereldniveau. Regiohoofdstad Florence is natuurlijk dé must-see van een zonvakantie in Toscane, alhoewel je ook Pisa, Siena en San Gimignano zeker op je lijstje moet schrijven. Behalve kunst en cultuur vind je in badplaatsen als San Vincenzo en Forte dei Marmi meer dan genoeg zwemplezier.

Het Gardameer, het grootste meer van Italië

In Italië hoeft een zonvakantie zich niet per se aan het strand af te spelen. Het Gardameer, in het Italiaans Lago di Garda genoemd, is het grootste meer van Italië. Het bevindt zich in het noorden van het land en heeft een omtrek van bijna 160 kilometer. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit dé plek is om allerlei watersporten te beoefenen. Het meer wordt omringd door pittoreske dorpjes en stadjes, bloemen en citroenbomen. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen!

Ongerept Sardinië

Dankzij zijn mediterrane/subtropische klimaat is ook Sardinië een ideale bestemming voor een zonvakantie. Het eiland is rijk aan prachtige stranden en het zeewater hier is helderder dan je elders in Europa zult treffen. Sardinië is een nog behoorlijk ongerepte bestemming en wordt in het binnenland gekenmerkt door glooiende landschappen en charmante dorpjes. Dorpjes waar de inwoners overigens een stuk ouder worden dan op de rest van de wereld. Het mag duidelijk zijn: op dit eiland in de ‘Blue Zone’ is het goed vertoeven!

sicilie zonvakantie italia
Amalfikust Italie
Gardameer