Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

De beeldentuin van Bomarzo

Vlakbij Viterbo en het Lago di Bolsena ligt de sprookjesachtige of liever monsterlijke beeldentuin van Bomarzo. De tuin heeft vele kunstenaars en schrijvers geinspireerd, zoals ook Hella Haasse die het boek ‘De tuinen van Bomarzo’ schreef.

De architect van de beeldentuin was niemand minder dan diegene die de beroemde Villa d’Este ontwierp en de Sint Pieter in Rome afmaakte nadat Michelangelo overleed.Ene Orsini had hem de opdracht gegeven de tuinen te ontwerpen ter nagedachtenis van zijn vrouw. In 1552 was de beeldentuin klaar en stond deze al snel bekend als een van de mooiste buitenplaatsen van Italie. De fantasierijke beelden van monsterlijke mensen en dieren hebben sindsdien heel wat mensen geshockeerd en geintrigeerd. Wat voor ideeen zitten hier achter? Gewoon een rijke fantasie of waanbeelden en perversie?

De tuinen zijn zeer lang vergeten geweest tot ze in 1954 gekocht werden door een liefhebber. Hij heeft de tuin nu enigszins gerestaureerd en het hele jaar opengesteld om te bezoeken. De ene bekijkt de tuin als interessante, mooie plek terwijl een ander geïnteresseerd raakt in het verhaal erachter. Ga zelf kijken en lezen over deze bijzondere tuin van Bomarzo en ontdek of deze jou ook kan intrigeren.