Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Campings in Italie

Kamperen is niet super populair in Italië. Alleen Nederlandse toeristen, backpackers en Italiaanse strandgangers zijn zo gek om in de zomerse hitte haringen in de gortdroge grond te slaan of dicht op elkaar gepakt langs de spoorlijn aan de kust te staan.  

Toch zijn er steeds meer hele leuke campings te vinden, die meer voldoen aan het Hollandse beeld van kamperen. Eerder verklapte ik al de leuke camping aan de kust in Le Marche in natuurgebied San Bartolo. Hier vind je echt nog rust ruimte en natuur. Le Marche is verder ook een hele goede en groene streek voor kamperen. Op de pagina campings in Italië staan enkele kleinschalige campings van Nederlandse eigenaren in deze streek. In de Alan Rogers gids 'The best campsites in Italy' staan ook veel goede campings vermeld.

Een topper qua ligging is Camping Michelangelo in Florence. Een andere mooie stadscamping is Camping Castel San Pietro in Verona, waar je vijgen uit de boom eet, terwijl je staat te wachten voor de douche. Kamperen in Italië vergt wat voorbereiding en goed zoeken, maar is echt aan te raden voor de volgende vakantie in Italië!

Met de camper ben je helemaal vrij in Italie, want wildkamperen wordt op de meeste plekken wel gedoogd en er zijn ook speciale gratis camperparkeerplaatsen, soms met wat voorzieningen. Bij hele populaire plekken betaal je vaak wel wat voor de camping, maar dan heb je ook wel een hele fijne centrale plek en voorzieningen. Met een campertje over Sardinie is ook een gouden tip!