Elke dag Italië brengt de Italiaanse droom dichtbij.

Zoek je wat voorpret voor een vakantie in Italië, droom je van je eigen dolce vita of heb je gewoon even behoefte aan een straaltje zonlicht, bezoek dan voortaan elke dag Italië!

Assisi, de topattractie van Umbrie

Het schitterende Assisi is wereldwijd beroemd. Het is dan ook niet gek dat ze een zusterschap heeft met de grote namen San Fransisco en Betlehem. Assisi is een zeer schilderachtig stadje met veel mooie plekjes en pleinen. De stad is bekend om Sint Fransiscus en zijn basiliek 'Basilica di San Francesco'. De twee verdiepingen van de basiliek zijn rijkelijk gedecoreerd door een aantal belangrijke kunstenaars. Ook voor leken is het echt enorm de moeite waard, vooral als je het verhaal van Sint Fransiscus probeert te ontrafelen uit de schilderingen.

In 1997 was er een grote aardbeving in Midden Italie waardoor ook Assisi veel schade opliep. Gelukkig is de meeste schade meteen hersteld, waardoor de stad nu een extra nette aanblik heeft. Naast de basiliek en alle bijzondere kerken en monumenten heeft de stad ook leuke winkels en erg veel lekkere bakkertjes en pasticceria’s waar je je in de etalages kan vergapen aan bergen chocolade en gebak. Genietend op een terrasje of slenterend over de pleinen kan je al het moois op je laten inwerken.