Volop rust en ruimte om van een regio met alle ingrediënten te genieten

De groene heuvels, landbouwgrond en zonnebloemvelden van deze regio vind je in Centraal-Italië, in de vallei van de Tiber. In Umbrië vier je je vakantie naast het wereldwijd bejubelde Toscane en dat verklaart wellicht waarom Umbrië op zoveel minder interesse kan rekenen. Stralen is moeilijk in de schaduw van hét uithangbordje van het land. Maar hieraan kleeft ook een voordeel. Zo heb je hier alle rust en ruimte om te genieten van het lekkere eten, de culturele hoogtepunten en de kleurrijke natuurlandschappen.

Vakantiehuizen in Umbrië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Umbrië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Umbrië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Umbrië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Umbrië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Umbrië.

Alle artikelen over deze regio

Van kunststeden tot bedevaartsplaatsen: dit zijn de bezienswaardigheden van Umbrië

Bezienswaardigheden zijn in Umbrië zeer zeker niet op één hand te tellen. Regiohoofdstad Perugia, een universiteitsstad met tal van monumenten uit de Middeleeuwen en de Renaissance, staat bovenaan vrijwel ieders lijstje. Ook het op een rots gelegen vestingstadje Orvieto met zijn imposante Duomo behoort tot de belangrijkste tips, net als Todi. Deze plaats behoort tot ’s werelds meest leefbare steden. Zijn hoogtepunt is de zestiende-eeuwse Santa Maria della Consolazione. Zorg er tot slot ook voor dat je bedevaartsplaats Assisi en het fotogenieke middeleeuwse centrum van Narni bezoekt.

De natuur in

Niet alleen op cultureel en historisch gebied bezorgt Umbrië je een vakantie om nooit meer te vergeten; ook natuurliefhebbers voelen zich tijdens een rondreis door deze Italiaanse regio helemaal in hun element. Het Trasimenomeer, in het Italiaans Lago Trasimeno genoemd, behoort tot Italiës grootste meren. Het mooiste dorpje van de regio is Castiglione del Lago. Het Trasimenomeer behoort tot het Trasimeno National Park, een ideaal gebied voor wandelaars en vogelliefhebbers. Ook tref je in Umbrië in Italië de bijzondere waterval Cascate delle Marmore en het Parco del Monte Cucco; een bergachtig gebied met een uniek grottensysteem.

Zo presenteert Umbrië Italië op je bord

Culinair gezien is Umbrië Italië ten voeten uit. Mede dankzij de afwezigheid van grote toeristenstromen zijn de smaken en gerechten hier nog authentiek. Zowel vegetariërs als fervente vleeseters kunnen in Umbrië hun buik rond eten. Verse producten spelen in deze regio een glansrijke hoofdrol en komen in vrijwel elk gerecht terug. Volgens kenners behoort de olijfolie van deze streek tot de beste van het land. Enkel in regiohoofdstad Perugia vind je wat internationale invloeden op de kaart. Vanwege de grote studentenpopulatie zijn de prijzen in deze stad wel aantrekkelijk laag.

Naar Umbrië op vakantie? Zo ziet je reis eruit!

Ben je vanwege het aangename klimaat, de natuurpracht en de culturele hoogtepunten van de regio van plan in Umbrië je vakantie te vieren? De meeste mensen kiezen ervoor om naar deze bestemming te vliegen. Vanuit Amsterdam kun je met Alitalia (inclusief tussenstop in Milaan) naar regiohoofdstad Perugia vliegen. Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlieg je in de zomermaanden met Transavia rechtstreeks. Verblijven in Umbrië kan in een hotel, appartement of B&B, maar ook een vakantiehuis, camping of luxe glamping is een mogelijkheid.