Onlangs konden we op BBC2 genieten van de serie ‘Two Greedy Italians’, echt geweldig! Hopelijk wordt het binnenkort ook op de Nederlandse televisie uitgezonden.. In ieder geval kunnen we onszelf vast lekker maken met het in het Nederlands vertaalde kookboek van de twee heren. De Italiaanse grootheden Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo gaan terug naar hun roots. Beiden zijn naar eigen zeggen van bescheiden afkomst, de een uit Noord-Italië en de ander uit het zuiden, en daardoor opgegroeid met eenvoudige traditionele gerechten. Hun terugkeer naar Italië werd een reis van het opnieuw ontdekken van deze tradities en staat bol van proeven, koken en eten! Een echt heel eenvoudige saus die in het boek wordt beschreven is de salsa pepolata, een saus van geroosterde paprika die erg lekker is bij gegrild vlees of gegrilde vis en ook op een crostini. Ikzelf mengde hem door de pasta en genoot van het feit dat je alle ingrediënten stuk voor stuk nog proeft. Saus voor door de pasta (4 personen): 2 rode en 2 gele paprika’s (of 4 rode) 2 eetlepels gezouten kappertjes, 30 minuten in koud water geweekt, uitgelekt 1 teen knoflook 1/2 rode peper, fijngehakt (of een flinke snuf gedroogde peperoncino) 5 ansjovisfilets goede olijfolie Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven in een braadslee onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze afkoelen in een schone, afgesloten plastic zak en verwijder de schil. Doe het vruchtvlees met de andere ingrediënten behalve de olie in een blender en pureer alles glad. Roer er voldoende olie door en blijf roeren tot het de consistentie van een saus heeft. Meng de saus door de hete afgegoten pasta en bestrooi met wat fijngesneden platte peterselie. Je kunt de saus van tevoren maken en gewoon koud door de hete pasta mengen. Geef er wat brood bij en geniet! Probeer zelf alle gerechten uit en bestel het boek hier.