Uit eigen ervaring is gebleken dat trouwen in Italië echt fantastisch is!

Zo fotogeniek en sfeervol. Mooie plaatjes, warme zon, mooie trouwlocaties, gratis trouwen (als je weet waar je moet zijn…), de schattigste trouwauto’s, het lekkerste eten en de lekkerste bubbels, wat wil je nog meer. Hier een aantal tips voor een mooie bruiloft in Italië. Italië is zon. Zeker waar, maar niet altijd, dus staar je niet helemaal vast op zon.

Vraag meer informatie

Ook in de zomer kan er in Italië opeens een regenbui ontstaan. Ga je wel voor hartje zomer en veel zon, zorg dan voor schaduw en veel water voor de gasten, want iedereen moet wel comfortabel blijven. Trouwen in de kerk is in Italië alleen toegestaan als je allebei katholiek bent en de ’trouwcursus’ hebt gedaan. Dit is voor veel buitenlanders niet haalbaar. Trouwen op een bijzondere locatie (waaronder ook kerken en abdijen) of op het gemeentehuis kan wel.

En je hebt er hele mooie gemeentehuizen tussen zitten in Italië. In de kleinere stadjes  en dorpjes vragen ze nog geen vergoeding voor het trouwen en maakt de burgemeester zelf er tijd voor vrij! Bij het trouwen moet altijd een tolk aanwezig zijn als je zelf geen Italiaans kan. In principe mag dit een vriend of familielid zijn, als die maar een leuk gesprekje in het Italiaans kan houden op het gemeentehuis om te bewijzen dat hij of zij deze taak aan kan. Dit is erg leuk om te doen voor de ’tolk’, omdat dit dan in feite degene is die jullie trouwt. Hij of zij mag vragen: “neemt gij”.

Schrik niet van de Italiaanse trouwteksten, ze zijn inderdaad een beetje ouderwets, maar dat heeft ook wel weer charme en humor. Feministische tantes moeten wel even worden gewaarschuwd… Trouwen is big business in Italië, dus noem in een restaurant niet te vroeg in de onderhandelingen dat het een huwelijk betreft, dan gaan de prijzen enorm omhoog! Wel is het natuurlijk erg leuk om een traditioneel Italiaanse huwelijks diner te serveren, de pranzo matrimoniale, met onder andere ‘passatelli in brodo’ voor de vruchtbaarheid. Het menu varieert natuurlijk per regio en seizoen.

Contact