Unieke samensmelting van twee geheel verschillende culturen

Bolzano is binnen Italië een unieke bestemming. Nergens anders vind je zo een sterke cultuurmix. De Tiroolse en Italiaanse invloeden komen tot uitdrukking in de culturele bezienswaardigheden, de horeca en de taal. Lange tijd was het centrum van Bolzano, en dan voornamelijk de Lauben -de belangrijkste straat van de stad- hét ontmoetingspunt voor handelaren uit beide regio’s. Vandaag de dag zijn historie en het moderne leven in Bolzano geheel natuurlijk met elkaar versmolten. Tijd om een kijkje te nemen in deze stad aan de rivier Talvera!

Vakantiehuizen in Bolzano

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Bolzano
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bolzano
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Bolzano
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Bolzano

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Bolzano.

Alle artikelen over deze regio

Dé bestemming voor sportievelingen en lekkerbekken

Bolzano staat in Italië hoog op de lijst van steden met een goede kwaliteit van leven. Bolzano heeft een levendig sociaal en cultureel leven en telt vele boetiekjes, delicatessenwinkeltjes en versmarkten. In de restaurants worden gerechten geserveerd waarbij je je vingers aflikt. Dit alpendorp met een flinke snuf mediterrane flair ligt ook in een gewaardeerde wijnregio. Bolzano wordt omringd door bergen en boerderijen, een gebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Wat zuidelijker van de stad tref je de voor de regio zo kenmerkende appelbomen.

Wandelen en fietsen

In Bozen in Italië (zoals de Duitstaligen de stad noemen) zijn de wandelmogelijkheden haast ontelbaar. Veel bezoekers van Bolzano boekten hun vakantie dan ook om deze reden. Wist je dat de hele regio Zuid-Tirol zelfs meer dan 15.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden telt? Even bijkomen van je sportieve inspanningen doe je in een berghut. Ook telt de regio rond Bolzano in Italië minstens zoveel kilometers aan fietsroutes. Dankzij het goede spoornetwerk kun je ook altijd de trein terug nemen als je geen zin meer hebt om te fietsen. In de koude maanden is het hier heerlijk wintersporten.

Tips voor de beste bezienswaardigheden van Bolzano

Wie in Bolzano zijn vakantie doorbrengt, kan ook genieten van de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Zo is de Via dei Portici de mooiste straat van de stad. De gebouwen zijn er veelal uniek en tot in detail versierd. Ook tref je in het centrum de Piazza Walther. Kun je van cultuur en historie geen genoeg krijgen? Bezoek dan het Siegesdenkmal, een monument dat aan het verslaan van het fascisme herinnert. In het Archeologisch Museum ontmoet je gletsjermummie Ötzi, die wel 5000 jaar oud is.

De reis naar Bolzano

Bolzano ligt in het noorden van Italië en dat betekent dat deze bestemming met de auto prima bereikbaar is. Vanaf Utrecht leg je iets meer dan duizend kilometer af. Het laatste stuk leg je via de Brenner Autobahn af. Een alternatief is het reizen per vliegtuig. Je vliegt dan naar Innsbruck, Verona, Venetië of Milaan. Accommodaties zijn er in Bolzano meer dan genoeg: kies voor een hotel (Kolpingshaus is wegens zijn ligging en prijs een absolute aanrader), een appartement, vakantiehuis of strijk neer op een van de campings.