Elk seizoen genieten

Net zo Tirools als Italiaans, dat is deze bergachtige streek in het noorden van Italië, die grotendeels bedekt wordt door de Dolomieten. Het gebied is Duits- en Italiaanstalig en wordt gekenmerkt door een bijzonder microklimaat, waardoor je hier in alle seizoenen een heerlijke vakantie kunt vieren. Trento in Italië is in alle seizoenen prachtig. In de lente leent de regio zich prima voor wandelingen door de bergachtige streken vol appelboomgaarden, in de winter stap je hier op de ski’s. Zuid-Tirol staat binnen Italië bekend als een plek met werelds karakter, waar genieten een geheel andere dimensie krijgt.

Populaire plaatsen in Trentino-Zuid-Tirol

Vakantiehuizen in Trentino-Zuid-Tirol

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Trentino-Zuid-Tirol
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Trentino-Zuid-Tirol
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Trentino-Zuid-Tirol
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Trentino-Zuid-Tirol

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Trentino-Zuid-Tirol.

Alle artikelen over deze regio

Alles voor een sportieve vakantie

Dat fiets- en wandelvakanties in Trentino in Italië razend populair zijn, zal geen verrassing heten. Hoogvlakten, bergvalleien, dichtbegroeide bossen en kraakheldere meren vormen een droomomgeving voor diegenen die graag de wandelschoenen aantrekken of op de tweewieler plaatsnemen. Al wandelend of fietsen kom je in Trentino en Zuid-Tirol in Italië tal van historische dorpen en kastelen tegen. Het Nationaal Park Stelvio biedt kilometerslange wandel- en mountainbikeroutes. Het Gardameer in Trentino maakt Italië in de zomermaanden nog populairder dan het land al is. Ook het Lago di Levico mag ook heel wat aandacht rekenen.

La dolce vita in een dik pak sneeuw

Het aangename klimaat in het voor- en najaar,  maar ook in de zomer zorgt in die maanden voor tal van mogelijkheden. Maar vergeet Trentino-Zuid-Tirol ook in de wintermaanden niet! De Dolomieten behoren tot ’s werelds beste skigebieden. Dolomiti superski is het grootste aaneengesloten skigebied dat er bestaat en geheel met slechts één skipas te verkennen. San Martino di Castrozza is een prachtig dorpje om tijdens je wintersport te verkennen. Andere aanraders zijn Canazei, Madonna di Campiglio en Santa Christina.

Bezienswaardigheden in Trentino en Zuid-Tirol

Ook aan bezienswaardigheden heb je in Trentino-Zuid-Tirol geen gebrek. De regio heeft twee hoofdsteden. De hoofdstad van het deel Zuid-Tirol in Italië is Bolzano, de poort naar de Alto Adige. De hoofdstad van Trentino is Trento, een stad met een mooi historisch centrum en een zo mogelijk  nog mooiere ligging, tussen de bergtoppen van de Dolomieten. Andere tips zijn Canazei, de gezellige hoofdstad van het natuurgebied Val di Fassa, en Moena in datzelfde gebied. Dit dorp staat vooral bekend om zijn gastronomische hoogstandjes.

De reis naar Trentino-Zuid-Tirol

Het overgrote deel van de vakantiegangers vertrekt per auto naar Trentino en Zuid-Tirol in Italië, of dit nu ’s zomers of ’s winters is. Vanaf Utrecht is de rijafstand ruim duizend kilomeer. In de winter bestaat natuurlijk wel het risico dat je bij slecht weer bij een bergpas strandt. Precies om die reden komt een deel van de vakantiegangers dan ook per vliegtuig. Na een vlucht naar Innsbruck of Milaan reis je per trein, taxi of transferbus verder naar het hotel, vakantiehuis of agriturismo op je vakantiebestemming.