De ideale uitvalsbasis voor ontelbare activiteiten en uitstapjes

Het Trasimeense Meer, dat overigens niet door een rivier maar door een kunstmatige aanvoer van bergwater uit de Apennijnen wordt gevoed, is dé ster van het Parco del Lago Trasimeno: een van Europa’s belangrijkste wetlandgebieden. Maar dat niet alleen. Rond het Trasimeense Meer tref je ook bezienswaardigheden van culturele aard. En kun je van deze eeuwenoude plaatsjes niet genoeg krijgen? Kunststeden als Florence en Siena, maar ook hoofdstad Rome liggen binnen handbereik. Aan het Trasimeense Meer vier je een vakantie rijk aan mogelijkheden.

Populaire plaatsen aan het Trasimeense Meer

Vakantiehuizen aan het Trasimeense Meer

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Trasimeense Meer
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Trasimeense Meer
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Trasimeense Meer
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over het Trasimeense Meer

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over het Trasimeense Meer.

Alle artikelen over deze regio

Dit zijn aan het Trasimeense Meer dé bezienswaardigheden

Het Trasimeense Meer in Italië is gezegend met diverse knusse plaatsen waar de geschiedenis op elke straathoek tot leven komt. De grootste plaats rond het meer is Magione, die vooral bekendstaat om zijn San Giovanni kerk. Het idyllische stadje Castiglione del Lago is niet direct aan het meer, maar op een heuvel gelegen. Zijn middeleeuwse centrum telt drie stadspoorten, een paleis en diverse kerken. De 13e-eeuwse burcht Castello del Leone krijgt de meeste bewondering van bezoekers. Ook Passignano sul Trasimeno is een bezoek waard. Ook dit vissersdorpje wordt door middeleeuwse stadsmuren omringd.

Uitstapjes in de omgeving: Umbrië en Toscane

Neem je met de enkel aan het Trasimeense Meer gelegen bezienswaardigheden geen genoegen? Het groene Umbrische landschap met hoogtepunten als Assisi en de glooiende heuvels van Toscane met zijn kunststeden en olijf- en wijngaarden liggen binnen handbereik. Verlaat de omgeving van het Trasimeense Meer bijvoorbeeld eens een dagje om de Toscaanse hoofdstad Florence met zijn vele historische gebouwen en kunstwerken te bezoeken. Ook het middeleeuwse Siena is niet ver weg.

Het Trasimeense Meer: hét Italië voor actieve vakantiegangers

Het Trasimeense Meer is een stukje Italië dat gemaakt lijkt te zien voor actievelingen. Rond het meer is het heerlijk wandelen en fietsen, maar ook bestaan er mogelijkheden tot golfen, tennissen en andere buitensporten. Het water zelf nodigt uit tot onder andere zeilen en windsurfen. Rond het Trasimeense Meer liggen in totaal zeventien strandjes, waarvan sommigen van ligbedjes en parasols zijn voorzien. In het meer liggen drie kleine eilandjes. Alleen Isola Polvese en Isola Maggiore zijn te bezoeken. Isola Minore is privébezit.

Jouw verblijf in dit landelijke stukje Umbrië

Verblijven rond het Trasimeense Meer kan op een camping, maar ook in een van de vele hotels, appartementen en B&B’s. Vakantiehuizen en agriturismo’s zijn ook geliefd. De ideale manier om van het leven op het Umbrische platteland te kiezen. Rond het meer bevinden zich tientallen campings; aan de oever of juist in de heuvels, aan de rand van een van de dorpen. Het meer bereik je per auto (vanaf Utrecht 1500 kilometer), of per vliegreis. Je vliegt dan in twee uur naar Pisa, Florence of Rome en reist vervolgens met een huurauto verder.