Van betekenisloos stadje tot kleurrijke bron van plezier

Ooit werd Viareggio gebouwd als toegangspoort tot de stad Lucca, die destijds een belangrijke concurrent van Pisa was. Tot de negentiende eeuw groeide Viareggio nooit uit tot volwaardige stad, maar daar kwam verandering in. De vandaag de dag tweede grootste stad van de provincie Lucca trekt tal van toeristen naar zijn zandstranden en kleurrijke straten waar de lekkerste verse visgerechten worden geserveerd. In het vroege voorjaar ben je hier getuige van het wereldberoemde carnaval met zijn spectaculaire optocht en vuurwerkshow.

Vakantiehuizen in Viareggio

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Viareggio
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Viareggio
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Viareggio
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Viareggio

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Viareggio.

Alle artikelen over deze regio

Een strandvakantie aan mondain Viareggio

Viareggio in Italië behoort tot de kustlijn van Versilia. Deze kust staat bekend om zijn populaire en trendy resorts, waar niet alleen de stranden, maar ook het nachtleven tal van bezoekers trekken. Viareggio behoort tot de belangrijkste badplaatsen. De kustlijn waar Viareggio aan is gelegen wordt gekenmerkt door fijn zand dat langzaam afloopt in zee. Dit maakt het ook een ideale bestemming voor families met jonge kinderen. Wie in Viareggio zijn vakantie viert, heeft de beschikking over in totaal tien kilometer aan zandstrand, waar stukken publiek en privéstrand elkaar afwisselen.

Schone stranden, gemoderniseerde badhuizen: afkoelen doe je op jouw manier

Boek je een vakantiehuis, een hotel of een plekje op een van de campings rondom deze kustplaats? Wat strand betreft heb je dus geen klagen. De stranden zijn breed en schoon een groot gedeelte ervan ligt direct aan de la Passeggiata boulevard. Alle faciliteiten die je nodig hebt, vind je hier binnen handbereik. Voor wie in de warme zomermaanden wil afkoelen, bestaan er echter nog enkele andere tips. Versilia staat namelijk ook bekend om zijn badhuizen. De meesten zijn al ruim een eeuw oud, maar voorzien van alle moderne faciliteiten.

Bezienswaardigheden om tijdens je vakantie in Viareggio te bezoeken

Wie in Viareggio zijn vakantie viert, doet dat hoofdzakelijk vanwege de langgerekte zandstranden. Dat neemt echter niet weg dat er in deze voormalige toegangspoort voldoende te zien is. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Matilde Toren, die in de zestiende eeuw werd gebouwd om de stad tegen piraten en andere indringers te beschermen. Ook het Bernardini paleis en het Belluomini paleis, beiden gebouwd door prestigieuze families uit Lucca, zijn de moeite van een bezoek waard.

Op naar een mondain stukje Italië

Een bezoek aan Viareggio in Italië betekent voor velen en kennismaking met een geheel andere kant van het land dat ze tot dan toe kenden. Benieuwd naar de natuurlijke schoonheid en de mondaine sferen van Viareggio? Boek dan een ticket naar Pisa, dat op nog geen halfuur rijafstand ligt. In Viareggio vind je tal van luxueuze hotels en appartementen waar je het zandstrand, de bars en discotheken allen binnen handbereik hebt. Geniet je liever in landelijke sferen? Kies dan voor een vakantiehuis of agriturismo. Ook zijn er rond Viareggio meer dan genoeg campings.