Het authentieke karakter van een stad in de luwte

Alhoewel Lucca binnen Toscane niet tot de populairste bestemmingen hoort, levert jou dit als reiziger alleen maar voordelen op. De stad, ook wel ‘De stad van honderd kerken’ genoemd, wordt niet overspoeld door toeristen, maar heeft desondanks een levendig karakter. Jaarlijks worden er tal van evenementen gehouden. Wie weet val je met je neus in de boter en ben je tijdens je rondreis toeschouwer van bijzondere beurzen, tentoonstellingen of muziekfestivals. Verder bezoek je Lucca uiteraard vanwege zijn pittoreske straatje en vele religieuze gebouwen.

Vakantiehuizen in Lucca

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Lucca
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lucca
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Lucca
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Lucca

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Lucca.

Alle artikelen over deze regio

Reis en verblijf

De meeste reizigers kiezen ervoor om vanuit Nederland rechtstreeks naar Florence te vliegen en daar een huurauto op te pikken. De rijafstand tussen Florence en Lucca bedraagt 80 kilometer, die je in vijf kwartier overbrugt. Bedenk je wel dat het centrum van Lucca nagenoeg autovrij is. Boek je een hotel, appartement of B&B in de binnenstad, dan kan het zijn dat je je huurauto niet voor de deur parkeert. Het huren van een fiets is ideaal om de binnenstad te verkennen. Verblijven kan overigens ook in een charmante villa of vakantiewoning vlak buiten het stadje.

Bezienswaardigheden Lucca

Wat je tijdens je vakantie in Lucca in Italië zeker wilt zien, is de kathedraal Duomo di San Martino, die tevens zeer zeldzame voorwerpen herbergt. Aan de Piazza San Michele vind je de gelijknamige kerk, die bekendstaat om zijn rijk gedecoreerde gevels. Lucca telt daarnaast enkele pleinen die ook de moeite van een bezoek waard zijn. Piazza dell’Anfiteatro werd op de resten van een Romeinse ruïne gebouwd en Piazza Napoleone is het grootste plein van de stad. Ook behoort een wandeling of fietstocht over de 4,5 kilometer tellende stadsmuren tot de beste tips voor je bezoek aan deze stad.

Stad van  musea

Liefhebbers van kunst en cultuur plakken vaak nog een extra dagje aan hun verblijf in Lucca. Maak aan de hand van de kaart van de stad een mooie stadswandeling die je niet alleen langs historische overblijfselen, gezellige cafés en winkels, maar ook langs diverse musea leidt. Het Villa Guinigi National Museum herbergt een groot aantal belangrijke werken van in Lucca geboren kunstenaars, maar ook andere kunstenaars die voor de stad werkten. Een andere aanrader is het Puccini Museum, dat gevestigd is in het geboortehuis van de gelijknamige componist die tot de grootsten van de Italiaanse opera wordt gerekend.

In Lucca proef je Toscane op z’n best

Niet alleen neem je in je vakantie Lucca op om Toscane en zijn historie en kunstschatten te bewonderen, maar ook om van de culinaire hoogstandjes van de streek te genieten. Een goede osteria, trattoria, ristorante of pizzeria is in Lucca in Italië zo gevonden. Ook de heerlijke Italiaanse gelato mag natuurlijk niet ontbreken. In Lucca vind je een ijsmaker die tot de beste van het land behoort. Gianfranco Cutelli aan de Via San Paolino 10 vervaardigt de meest bijzondere smaken en smaakcombnaties.