In Florence kom je ogen tekort

De stad, die ook wel Firenze wordt genoemd, is gelegen aan de rivier de Arno en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers die de architectuur en kunstschatten met eigen ogen willen zien. Wie Florence tijdens zijn vakantie of rondreis bezoekt, zal verbaasd staan van de enorme hoeveelheid bijzondere straten, pleinen, bruggen en paleizen. Veel grote kunstenaars zagen in deze plaats het levenslicht of brachten hier een deel van hun leven door. De rijke familie De Medici schonk de stad tal van kerken, paleizen en musea. Een stad om je ogen uit te kijken!

Vakantiehuizen in Florence

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Florence
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Florence
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Florence
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Florence

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Florence.

Alle artikelen over deze regio

Tips voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad

Florence in Italië is op zich al een bezienswaardigheid. De sfeer is er uniek. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de middeleeuwse kathedraal Duomo, ook wel de Basilica di Santa Maria del Fiore of de Dom van Florence genoemd en de Ponte Vecchio. Deze brug over de Arno werd in 1345 gebouwd en staat vol met juwelenwinkeltjes. Ook wil je het Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio niet missen, net als het Palazzo Pitti. Tot slot is je stedentrip in Florence niet compleet zonder een bezoek aan het wereldberoemde kunstmuseum Uffizi.

Winkelen tijdens je citytrip

Een stedentrip in Italië is natuurlijk ook nooit compleet zonder een dagje winkelen. Italië is het land van mode en Florence blinkt behalve dat voornamelijk uit in gouden sieraden. Ook tassen, portemonnees en andere accessoires zijn er razend populair. Het fijne is dat het winkelen in Florence in Italië redelijk betaalbaar is. In winkelwalhalla’s als Milaan ben je vele malen duurder uit.

Op lange boulevards of grote winkelcentra hoef je in deze stad niet te rekenen, maar dat verklaart tegelijkertijd de charme van Florence als winkelstad.

De aperitivo ervaring in Florence

Natuurlijk vier je in Florence ook vakantie om van het ontspannen Italiaanse leven te proeven, en dat nemen ze in Italië maar graag al te letterlijk! Goed eten en drinken is hier niet moeilijk. Het is leuk om je avond voor het diner met een aperitivo te beginnen. Het glas wijn dat je bestelt, wordt vergezeld door heerlijke hapjes. De beste aperitivo belevenis ervaar je in een cantine of enoteche. Deze wijnbarretjes zijn over de hele stad verspreid. In Florence beperkt het uitgaan zich dan ook niet tot enkele straten.

Op naar de geboorteplaats van Michelangelo

Het mag duidelijk zijn dat je in Florence vakantie vier in een van Europa’s grootste cultuursteden. Benieuwd naar de Duomo, de David van Michelangelo en de Ponte Vecchio in Florence en hunker je naar een bestemming met een aangenaam warm klimaat? Een stedentrip is zo geboekt. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar het Florence Amerigo Vespucci Airport vliegen. Daarna reis je per openbaar vervoer of huurauto verder. Verblijven kan in een hotel, appartement, B&B of een van de campings of agriturismo’s vlak buiten de stad.