Een bestemming van ongekende aantrekkingskracht

Je viert in Toscane je vakantie in een van de oudste bewoonde gebieden van het land. De vruchtbare groene heuvels waren een prettige plek voor de eerste bewoners. Dat verklaart ook waarom de regio je soms doet denken aan een groot openluchtmuseum. De Toscaanse steden en dorpen herbergen een schat aan erfgoed die jaar in, jaar uit tal van geïnteresseerden van over de hele wereld trekt. De slingerende rivieren, prachtige kustlijn en de aanwezigheid van de Toscaanse Apennijnen zorgen samen met het erfgoed voor een bestemming van ongekende aantrekkingskracht.

Populaire plaatsen in Toscane

Vakantiehuizen in Toscane

Vind hier je vakantiehuis in deze regio. Ook op ToscaneTips.nl vind je een overzicht van vakantiehuizen in Toscane.

Toscane
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Toscane
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Toscane
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Toscane

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Toscane.

Alle artikelen over deze regio

Florence, bakermat van de Renaissance

Wie aan Toscane in Italië denkt, denkt automatisch ook aan Florence. De stad aan de Arno geldt als de bakermat van de Renaissance, het hoogtepunt van de Toscaanse geschiedenis. Florence, ook wel Firenze genoemd, is rijk aan architectuur en kunstschatten. Veel grote kunstenaars kwamen uit Florence of brachten daar een groot deel van hun leven door. De belangrijkste bezienswaardigheden in Florence zijn de Duomo, het Palazzo Pitti en de Ponte Vecchio. Verblijven in of rond Florence kan in een hotel, appartement, agriturismo of op een camping. Het vakantiedorp Norcenni Girasole Village is een echte aanrader.

Overige bezienswaardigheden

Alhoewel Florence bovenaan ieders lijstje staat tijdens een reis door Toscane in Italië, is daarmee je Toscane vakantie nog lang niet compleet. Zo behoort ook het middeleeuwse Siena met zijn smalle straatjes tot de belangrijkste bezienswaardigheden. En kun je van de Middeleeuwen niet genoeg krijgen? Bezoek dan ook San Gimignano met zijn veertien toren en pittoreske pleinen. Ook Lucca is een geliefde bestemming om in Toscane tijdens een vakantie te bezoeken, net als Pisa en zijn scheve toren. Vergeet ook zeker niet het landelijke Val d’Orcia en de Chiantistreek, die bekendstaat om zijn wijnen.

Genieten aan de Toscaanse stranden

In Toscane kun je ook een prima strandvakantie houden. De regio ligt aan de Tyrreense Zee en op veel van zijn stranden wappert de Blauwe Vlag. Het strand bij het turfstenen dorp Maremma met zijn kleurrijke planten en bloemen wordt zelfs tot de mooiste van Europa gerekend. Het zand is zacht en het water helderblauw. Het omringende platteland en de grote zonnebloemvelden vormen een prachtig decor. Andere bijzondere plekken om de verkoeling op te zoeken zijn de rivierstranden aan de Arno bij Pisa en de Toscaanse archipel, waarvan Elba het grootste eiland is.

Reis en verblijf

De meeste reizigers kiezen voor een fly drive Toscane. Vanaf meerdere luchthavens in Nederland kun je naar deze bestemming vliegen. Daarna ga je met een huurauto verder. Accommodaties zijn er  in Toscane voldoende. Er is meer dan genoeg keuze wat betreft boetiekhotels, charmante B&B’s en agriturismo. Wie op het Italiaanse platteland logeert, maakt nóg beter kennis met het echte leven in de regio. Een camping leent zich daar ook bij uitstek voor. Een van de beste tips op dat gebied is camping La Capanne tussen de zee en het groen.