Iedereen kent het, iedereen heeft er wel eens van gehoord. De streek Toscane wordt dan ook niet voor niets vaak in een adem genoemd met het land Italië als vakantiebestemming. Toscane is immens populair onder de Nederlandse vakantiegangers en dat is niet voor niets. Toscane heeft alles wat je van een top-vakantiebestemming mag verwachten. Op het gebied van natuur, kunst en cultuur zit je hier dan ook helemaal goed. Van de Romeinen tot de Renaissance, Toscane is waarschijnlijk een van de grootste verzamelplaatsen van kunstschatten in Europa. Van geniale architectonische meesterwerken tot bijzondere schilderijen en beeldhouwwerken, je kunt hier werkelijk alles vinden.  Daarnaast geven de onwaarschijnlijk mooie Toscaanse landschappen, met typerende cipressen en wijnranken je een ultiem vakantiegevoel.

Toeristen die naar deze streek trekken gaan dan ook allemaal voor hun eigen redenen. Echte natuurliefhebbers kunnen hier dagenlang fietsen door de glooiende landschappen onder de Italiaanse zon. Fijnproevers en wijnliefhebbers kunnen hier genieten van de culinaire Italiaanse keuken en het rijke aanbod aan goede Italiaanse wijnen.  Cultuurfans kunnen ook hun hart ophalen, met Italië als land met het meeste werelderfgoed.

Toscane mag dus worden gezien als een zeer complete vakantiebestemming. Het is dan ook een perfecte plek voor beginnende Italië fans. De eerste keer Italië kan toch het beste meteen met de neus in de boter in Toscane? Al was het alleen al om de goede bereikbaarheid door goede snelwegen en goedkope vliegtickets. Helemaal ideaal is het om te beschikken over een eigen vakantiehuis in Toscane. Zo heb je de vrijheid om wel je eigen ritme aan te houden en niet meteen elke dag pas om 21.00 uur te gaan eten en op de heetste uren van de dag een siesta te houden. Ook staan vakantiehuizen vaak tussen de huizen van locals waar je leuk contact mee kan hebben en op de mooiste plekken in het Toscaanse landschap. Zo voel je je niet altijd de toerist, maar kan je echt even voorstellen hoe het zou zijn om hier te leven.

Een goede plek om een vakantiehuis te zoeken is in het centrale gebied vlak bij hoogtepunten zoals het Chianti gebied, Florence, Siena, Pisa en Lucca.  Als echte strandliefhebber, is het ook een goed idee om te kiezen voor een vakantiehuis in de Bloemenriviera. Zo kan je een heerlijke strandvakantie combineren met een bezoek aan de toeristische hoogtepunten van Toscane, maar ook bijvoorbeeld Cinque Terre en Genua.  Genoeg te doen dus en zeker weten dat je na de eerste keer Italië niet meer anders wilt!