Heb je een eigen webshop en loopt dat in Nederland al vrij goed? Om te groeien met je webshop, is verzenden naar het buitenland zeker iets over na te denken. Merk je dat er vraag is naar je producten vanuit Italië? Dan is het goed om te weten hoe je het versturen naar dit veelzijdige land zo makkelijk mogelijk maakt. Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld!

Kies de juiste verzendverpakking

Pakketjes die je naar Italië verzendt, leggen een veel langere weg af dan dat je een pakketje in Nederland bezorgt. Om het verzendproces soepel te laten verlopen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede verzendverpakking. Investeer daarin, zodat je verzendverpakkingen van hoge kwaliteit op voorraad hebt. Als je pakketjes naar Italië verstuurt, kies dan voor een stevige verpakking die tegen een stootje kan. De verzending duurt langer dan in Nederland en komt daardoor meerdere obstakels tegen. Om producten zonder schade te leveren is het belangrijk om daarom een stevige verzendverpakking te gebruiken die optimale bescherming biedt.

Kies de juiste verzendverpakking

Zoek naar een betrouwbare vervoeder

Om verzenden naar Italië mogelijk te maken, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare vervoerder. Er zijn verschillende vervoerders die je erbij kunnen helpen om te verzenden naar Italië. Om tot een goede keuze te komen is het van belang dat je onderzoek doet naar je mogelijkheden. Houd daarbij in ieder geval rekening met punten als de levertijd, de kosten en extra services als een Track & Trace en de mogelijkheid tot het verzekeren van pakketten. Als je op zoek bent naar een betrouwbare partij om je bestellingen te vesturen, kies dan voor DPD verzenden.

Controleer het adres op het verzendlabel meerdere keren

Waar je bij een verzending in eigen land misschien maar weinig omkijkt naar je verzendlabel, is dit bij verzenden naar het buitenland wel ontzettend belangrijk. Het gaat in het buitenland namelijk sneller fout, omdat adressen anders opgebouwd kunnen zijn dan je gewend bent. Voordat je jouw pakketjes naar Italië verstuurt is het dus essentieel dat je het adres van de ontvanger op de juiste manier vermeld.

Heeft de ontvanger een bedrijfsnaam opgegeven, zorg dan dat je die toevoegt. Voeg ook de naam van de contactpersoon of afdeling van het bedrijf altijd toe. Check ook de regels waaraan postcodes moeten voldoen, zodat hierbij geen fouten worden gemaakt. Schrijf de straat- en plaatsnaam daarnaast altijd volledig uit op het verzendlabel. Een aanrader is ook om het e-mailadres en telefoonnummer van de ontvanger te vermelden. Mocht er iets niet goed gaan bij de bezorging, dan wordt het probleem vaak op die manier opgelost.

Geef duidelijkheid aan de ontvanger

Een verzending naar een ander land duurt nu eenmaal langer. Om frustraties bij de ontvanger te voorkomen is het slim om dat duidelijk aan te geven. Communiceer de verwachte levertijd naar je klant, zodat deze persoon daar rekening mee kan houden. Handig is om te werken met behulp van een Track & Trace code, zodat de klant de status zelf kan bijhouden. Bied ook een goede klantenservice aan en help de klant zo goed mogelijk op weg. Hoe beter de service, hoe groter de kans op herhaalaankopen.

Als je met jouw webshop graag voortaan ook bestellingen naar Italië wilt versturen, dan zijn deze tips handig om in gedachten te houden. Met deze tips in je achterhoofd zorg je voor een soepele verzending en dat zorgt ervoor dat je de klant tevreden houdt!