Italië. Het land van de lekkerste pizza’s en de mooiste straatjes. Behalve dat is het ook nog eens een uitstekend land om op de fiets te ontdekken. Maar waar in Italië haal jij het meeste uit je fietsvakantie? Dat lees je in dit artikel. 

Toscane

Fietsend onder de Toscaanse zon vind je eindeloze wijngaarden en Middeleeuwse dorpjes. Er valt genoeg te zien tijdens jouw fietsreis. Het heuvelachtige landschap maakt het ook een extra uitdaging. Als jij een ervaren fietser bent L’Eroica route fietsen die maar liefst 65 kilometer lang is. Wil jij liever van het Italiaanse leven genieten dan kan je bijvoorbeeld fietsen van Pisa naar Florence. Fietsen in Toscane wordt steeds populairder en daarom zal de keuze in routes blijven groeien. Heb jij nog niet een route in dit artikel gelezen die jouw aanspreekt? Dan zal er vroeg of laat een gloednieuwe route bijkomen die aan al jouw wensen voldoet. 

Sardinië 

Sardinië is een mooi eiland waar je geen last zult hebben van zeeën aan fietstoeristen die je in andere gebieden van Italië wel tegen zou komen. Hier kan je in alle rust op twee wielen genieten van de natuur. Ook hier zijn routes voor de beginnende fietser en de ervaren fietser te vinden. Een route die aan te raden is voor de mountainbikers onder ons is fietsen over de mooie bergen van Sardinië. Verder is langs de kust ook een ruim aanbod aan fietsroutes waarbij je vele vissersdorpjes op je pad tegen gaat komen. 

Veneto 

Veneto ligt tussen de Alpen en de Adriatische Zee in. Deze regio is aan te raden voor natuurliefhebbers want je wordt omringd door groen als je door deze regio fietst. Maar je zult ook schitterende landhuizen en kastelen tegenkomen op je reis, voor als je cultuur wilt snuiven. Wil jij optimaal van je fietsvakantie genieten? Dan kan je het beste kijken voor elektrische hybridefietsen wanneer jij een nieuwe fiets zoekt. Een elektrische hybridefiets is de perfecte trekkingfiets voor lange afstanden. Het lage gewicht van de motor zorgt voor een aangename rit, en bevat vele versnellingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had. 

Veneto, Sardinie en Toscane. Dat zijn wel even andere plekken dan de standaard steden zoals Milaan en Rome. Welke route spreekt jou het meeste aan?