Er vliegen steeds meer airlines rechtstreeks van Amsterdam naar Milaan, Rome en Napels. Waarom 17 uur in een auto zitten als je al vanaf € 150 naar Milaan kunt vliegen en kunt genieten van de gezellige binnenplaatsjes en prachtige gebouwen? Deze Italiaanse modestad en natuurlijk de rest van Italië zijn ideaal aan te vliegen voor zowel kort als lang bezoek.

Waarom naar Italië?

Italië is het meest veelzijdige vakantieland. In de regio van Turijn kun je in de winter heerlijk skieën. Hoewel de zon in Italië meerendeel aanwezig is, bestaat Turijn in de winter uit prachtig ondergesneeuwde bergtoppen. Daarbuiten is de Italiaanse keuken bekend over heel de wereld en waar kan je hier beter van genieten dan in Italië zelf? Of je nu een groot fan bent van pizza en pasta of typische streekgerechten als cannoli; het is allemaal vers te verkrijgen. Naast wintersport en culinaire restaurants staat Italië ook bekend om zijn historie en authentieke overblijfselen uit de glorietijd van de Romeinen. In steden als Florence, Napels en natuurlijk Rome kan de cultuur snuiver zijn geluk niet op.

Stedentrip Italië

Als je een stedentrip wilt maken naar Italië zijn er een aantal hoofdattracties die je niet mag missen. Van een romantische setting in de gondelboten van Venetië tot de glamour modestad Milaan; Italië heeft het allemaal. Hoewel elke stad bestaat uit een stukje historie zijn de Toren van Pisa, het Colosseum en de St. Pieters Basiliek in Vaticaanstad de historische hoogtepunten van Italië en daarom een must see voor geschiedenisfanaten.

Waarom vliegen?

Hoewel meerdere wegen leiden naar Rome is vliegen het makkelijkste vervoermiddel om in het vaak zonnige Italië te komen. Het boeken van bijvoorbeeld tickets Milaan is zo gebeurd plus kan dit zelfs voordeliger voor je uitpakken dan reizen met de trein of auto. Met de trein ben je vaak verplicht om ruim van te voren tickets te kopen voor een voordelige reis wat je als onprettig kan ervaren wanneer je slechts een weekend weg wilt. Wil jij snel en voordelig reizen? Haal dan nu jouw tickets Milaan bij Schiphol Tickets.