Terug van vakantie? Leer Italiaans en meer over de Italiaanse kunstgeschiedenis bij Il Sogno in Amerongen! Tussen de Italiaanse kunst, boeken, delicatessen en vele andere Italiaans getinte producten is het niet moeilijk geïnspireerd te raken. De bijzondere omgeving stimuleert tot intensief kijken (cursus kunstgeschiedenis) en het in de praktijk brengen van de Italiaanse taal (cursus Italiaans).

Conversatie en spreekvaardigheid staan dan ook centraal tijdens de cursussen Italiaans. Uiteraard wordt er ook gewerkt aan het krijgen van een gedegen grammaticale en vocabulaire basis. Regelmatig wordt er door geluid- en beeldfragmenten voor de nodige afwisseling gezorgd. De groepen zullen klein blijven, maximaal 10 personen, zodat iedereen voldoende kans krijgt het Italiaans te oefenen. Zowel voor beginners als voor mensen die elders al meer hebben geleerd over de Italiaanse taal zijn er verschillende mogelijkheden.

Il Sogno organiseert daarnaast inmiddels al twee seizoenen cursussen Italiaanse kunstgeschiedenis. De samenwerking met kunsthistoricus Jeroen Damen wordt ook komend seizoen voortgezet! Begin oktober start de cursus ‘Hoog-Renaissance’ waarin tijdens zes lessen, zes Italiaanse meesters centraal staan. Net terug uit Italië en vele meesterwerken gezien? Leer dan nu meer over de achtergronden en de historische context ervan!

De inschrijving voor zowel cursussen Italiaans als de cursus kunstgeschiedenis is in volle gang. Kijk op www.ilsogno.eu voor meer informatie.