De leukste slager van Toscane
De leukste slager van Toscane

Volgens Jamie Oliver is Dario Cecchini de leukste slager van […]

Lees meer+
Hoe groeit de pijnboompit eigenlijk?
Hoe groeit de pijnboompit eigenlijk?

Pijnboompitten zijn een belangrijk ingredient in de Italiaanse keuken. Helaas […]

Lees meer+
Zwarte of witte truffels?
Zwarte of witte truffels?

De truffel is wellicht een van de meest besproken delicatessen […]

Lees meer+
Aceto Balsamico Tradizionale
Aceto Balsamico Tradizionale

Toen we pas op bezoek waren bij iemand uit Modena, […]

Lees meer+
Zongedroogde tomaten echt zongedroogd
Zongedroogde tomaten echt zongedroogd

Italianen koken natuurlijk niet graag uit een potje. Als ze […]

Lees meer+
Mostarda, meer jam dan mosterd
Mostarda, meer jam dan mosterd

Mostarda is een Italiaans woord wat je echt moet kennen. […]

Lees meer+
Pasen in Italië
Pasen in Italië

Komend weekend is het weer Pasen. In Italië luncht men […]

Lees meer+
Italiaanse kerstsnoeperij
Italiaanse kerstsnoeperij

Met kerst snoept men in Italie van de Panettone, een […]

Lees meer+
Beleef de olijfoogst in Italië!
Beleef de olijfoogst in Italië!

De herfst is een geweldig moment om van al het […]

Lees meer+
Genieten van het pure Italie
Genieten van het pure Italie

Le Marche is een van de regio’s van Italië waar […]

Lees meer+
Parmigiano of Grana
Parmigiano of Grana

Twee wereldberoemde kazen uit Italie zijn de ‘Grana Padano’ en […]

Lees meer+
Spritz!
Spritz!

Op een Italiaans terrasje zie je iedereen vaak aan een […]

Lees meer+