Kleuren, culturen en tradities, in Palermo zijn ze er in overvloed

Wie in Palermo zijn vakantie viert, kan het niet ontgaan: dit is geen typisch Italiaanse zonbestemming, maar een plek waar mediterrane een oosterse culturen met elkaar zijn versmolten. Dit heeft een bijzondere architectuur en unieke tradities opgeleverd. Palermo is een levendige stad vol gezellige pleinen en markten. En niet te vergeten: een sterke eetcultuur. Een stad die voor velen het hoogtepunt van een reis door Sicilië vormt en steeds vaker ook als aparte stedentrip wordt geboekt. Zijn rauwe en authentieke karakter doet wat aan Napels denken.

Vakantiehuizen in Palermo

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Palermo
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Palermo
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Palermo
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Palermo

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Palermo.

Alle artikelen over deze regio

Deze bezienswaardigheden mag je in Palermo tijdens je vakantie niet overslaan

In één opzicht lijken Sicilië en Palermo wel op de rest van Italië: de overvloed aan historische en culturele overblijfselen. Wil je de belangrijkste ervan zien, houd er dan rekening mee dat je daar voldoende tijd voor uittrekt. De belangrijkste van alle tips op het gebied van bezienswaardigheden is een bezoek aan de Kathedraal van Palermo. Ook het Palazzo dei Normanni, de zetel van het Siciliaanse parlement, is de moeite meer dan waard. In de ondergrondse catacomben Catacombe dei Cappuccini zijn duizenden mummies tentoongesteld. Een beetje luguber, maar onvergetelijk!

Het strand van Palermo

Wil je ontsnappen aan de drukte van de stad? Palermo heeft ook meer dan genoeg groene oases van rust, zoals het prachtige park Giardino Garibaldi. De meeste bezoekers zoeken hun ontspanning echter aan de kust. De stranden van de Siciliaanse hoofdstad, samen in één adem Palermo Beach genoemd, zijn stuk voor stuk gezegend met turquoise wateren. De aanwezigheid van zeewier zorgt ervoor dat snorkelliefhebbers er tevens genieten van kleurrijke visjes en andere zeediertjes. Het grootste en populairste strand dat je in Palermo tijdens je vakantie kunt bezoeken, is Mondello.

Eten, eten en nog eens eten!

Op Sicilië heerst een ware eetcultuur, maar hoofdstad Palermo spant daarin de kroon. Alhoewel de keuken van Palermo veel van die van Italië wegheeft, zijn de gerechten vaak net iets ongepolijster en pittiger. Vis en landbouwproducten van eigen bodem domineren de menukaarten. Wie in Palermo zijn vakantie viert, laat ook regelmatig een wijntje inschenken. Sicilië is Italiës grootste wijnregio. Meer te weten komen over het Siciliaanse eten? Struin over een van de versmarkten of doe mee aan een streetfood tour.

Op naar Palermo in Italië

Ben jij toe aan een verrassende bestemming met gouden zandstranden en een heerlijk mediterrane temperatuur? Vanuit Nederland kun je met Transavia, KLM of Vueling naar Palermo vliegen. Met KLM en Transavia kan dit rechtstreeks. De vliegtijd is dan twee uur. Wat accommodaties betreft heb je in Palermo ook  meer dan genoeg keuze. Boek een hotel, appartement of B & B aan het strand of juist in de historische binnenstad, of strijk vlak buiten de stad neer op een camping of een agriturismo.