Smeltkroes van culturen

Sicilië is Italië, maar dan net anders. Op het eiland is door de aanwezigheid van diverse volkeren in het verleden een smeltkroes van culturen ontstaan. Griekse tempels en Romeinse amfitheaters vormen samen met sprookjesachtig aandoende tempels en moskeetorens het decor van jouw vakantie in Sicilië. Ook op culinair gebied is dit te merken. De warme Siciliaanse zomers nodigen behalve het ontdekken van alle culturele bezienswaardigheden net zo veel uit tot een strandvakantie. Met een kustlijn van wel duizend kilometer vindt iedereen wel zijn nieuwe favoriete plekje aan de Middellandse Zee.

Populaire plaatsen in Sicilië

Vakantiehuizen in Sicilië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Sicilië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Sicilië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Sicilië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Sicilië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Sicilië.

Alle artikelen over deze regio

Tips voor de mooiste bezienswaardigheden op dit bijzondere Italiaanse eiland

Aan bezienswaardigheden heb je tijdens een vakantie in Sicilië geen gebrek. Een rondreis is volgens velen dan ook de beste manier om het eiland te ontdekken. Wat je zeker niet mag missen is hoofdstad Palermo, die qua karakter veel wegheeft van het eveneens ongepolijste Napels, en de mondaine tweede stad van het land Catania, die ook wel ‘Milaan van het zuiden’ wordt genoemd. Cefalù is volgens velen het allermooiste dorpje van Sicilië in Italië. Gek op historie? Bezoek dan zeker Taormina, waar je een eeuwenoud Grieks theater kunt bewonderen.

Het eiland van vulkanen

Eén juweel van Sicilië hebben we nog niet genoemd: de Etna. Aan een rondreis mag een bezoek aan deze wereldberoemde vulkaan niet ontbreken. Hij telt meer dan 3000 meter hoogte en mag zich de actiefste van het hele continent noemen. Maar daarmee houdt het nog niet op. Ook de Eolische Eilanden, een archipel van zeven eilanden voor de kust van Sicilië, zijn absolute must-sees. De eilandjes zijn gevormd door vulkanische activiteit. De bekendste ervan is Stromboli, naar de gelijknamige vulkaan die er aanwezig is. De top kun je onder begeleiding van een gids bewandelen.

De Siciliaanse stranden

Behalve om de overweldigende natuur en de vele historische overblijfselen viert men een vakantie in Sicilië ook grotendeels voor zijn goudgele zandstranden. Sommigen zijn lang en breed, anderen zijn klein en liggen verborgen tussen grillige rotspartijen. De zandstranden aan de Agrigento worden vaak de mooiste van Sicilië genoemd. In het noorden van Sicilië is Cefalù erg populair en in het oosten mag het Mazzaro strand op heel wat bewondering rekenen. Het ligt in de omgeving van Taormina en is rijk aan kleine, intieme baaitjes die je met een beetje geluk met bijna niemand anders hoeft te delen.

Reizen naar Sicilië

Ben je van plan om Sicilië in Italië ontdekken? Boek een van de vele goedkope vliegtickets naar hoofdstad Palermo en stap daar op  het vliegveld in een huurauto. Inderdaad, een fly drive. Met autohuur geef je jezelf de vrijheid om het eiland helemaal op jouw manier en jouw tempo te ontdekken. Hotels, appartementen en campings vind je verspreid over het hele eiland. Ben je op zoek naar een typisch Italiaans vakantieadresje? Kies van voor een agriturismo, waar je op het Siciliaanse platteland maximaal geniet van je vakantie.