Één van de bekendste dorpen in Abruzzo is het prachtige Scanno, aan de rand van het Nationaal Park van Abruzzo, Lazio en Molise. Het dorp is ook wel bekend als het meest gefotografeerde dorp van Italië.

Met haar middeleeuws verleden, omgeven door bergen en natuur, is het namelijk een waar paradijs voor fotografen. De oude dorpskern, met haar verschillende stijlsoorten (Middeleeuwen, Renaissance, Barok) is absoluut een bezoek waard. Hier is niet alleen het oude stadsbeeld met nauwe en steile straatjes bewaard gebleven maar ook de lokale traditionele klederdracht van de vrouwen. Met een beetje geluk kom je hier zo’n dame op leeftijd in het zwart tegen. In de vele ambachtswinkeltjes in het dorp kun je lokaal handwerk kopen, je vindt er bijvoorbeeld gekloste kant en goudwerk, evenals ringen, kettinkjes en hangertjes van fijn filigraan, authentieke souvenirs dus.

Aan de voet van het dorp Scanno, ligt het gelijknamige meer. Dit adembenemende waterbekken is met zijn azuurblauwe water en aangename klimaat een waar sprookje, gelegen in het midden van aanzienlijk hoge bergen. Het is de ideale bestemming voor een ieder die op zoek is naar verkoeling, vissers, vogelliefhebbers, kanovaarders en overige sportbeoefenaars.