Ervaar de hoogste kwaliteit van leven in de Blauwe Zone

Sardinië staat binnen Italië en daarbuiten bekend om zijn hoge kwaliteit van leven. Het eiland behoort zelfs tot de Blauwe Zones: die plekken op aarde waar een hoog percentage van de inwoners in goede gezondheid de leeftijd van honderd jaar of ouder bereikt. Wie in Sardinië zijn vakantie doorbrengt, zal het levensgenot niet ontgaan. Het aangename klimaat, de prachtige landschappen en stranden en de historische overblijfselen maken van Sardinië een vakantiebestemming die alles in huis heeft.

Vakantiehuizen in Sardinië

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Sardinië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Sardinië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Sardinië
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Sardinië

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Sardinië.

Alle artikelen over deze regio

Ontdek de Sardijnse identiteit

Vanwege het aanbod van het eiland is een fly drive naar deze Italiaanse parel in de Middellandse Zee ongekend populair. Rondreizen zijn verreweg de beste reizen om met Sardinië kennis te kunnen maken. De eilandbewoners noemen zich geen Italianen, maar Sardijnen. Ze zijn trots op hun eigen identiteit, die werd gevormd door invloeden vanuit verschillende culturen. De voetsporen van de Romeinen, Grieken en Arabische volkeren zijn verspreid over het hele eiland nog te vinden. Het binnenland wordt gekenmerkt door idyllische dorpjes en wijngaarden, de kust door prachtige stranden en azuurblauw zeewater.

De stranden van Sardinië behoren in Italië tot de top

Sardinië heeft van heel Italië de allermooiste stranden. Een paar komen er steevast terug in lijsten van ’s werelds mooiste stranden. Het zand varieert van wit tot goudkleurig. Sommige stranden waar je in Sardinië tijdens je vakantie neerstrijkt stralen een en al kalmte uit, terwijl andere juist weer een ruig karakter hebben. Aanraders zijn Spiaggia della Pelosa, Cala Mariolu en Cala Luna. Aan de Costa Smeralda strijken zelfs beroemdheden neer. En wat te denken van de La Maddalena archipel, waar je enkele van de meest ongerepte strandjes vindt?

Bezienswaardigheden op Sardinië: de beste tips voor beginners op een rijtje

Heel Sardinië is bezaaid met bijzondere plekken. Om te beginnen natuurlijk hoofdstad Cagliari, maar ook het schilderachtige dorpje Castelsardo is in Sardinië geliefd onder de toeristen. Het staat bekend om zijn handgemaakte producten. Zet ook zeker de historische stad Olbia met zijn vele archeologische schatten op je lijstje. Daarnaast mogen ook de ondergrondse druipsteengrotten ‘Grotta di Nettuno’ in Sardinië niet aan je vakantie ontbreken. Al rijdend over het eiland spot je ook overal de Su Nuraxi di Barumini, kortweg Nuraghi; oude torentjes die al rond 2000 voor Christus werden gebouwd.

Reis en verblijf

Ben je voornemens in Sardinië je vakantie te vieren? Vanuit Nederland kun je in het hoogseizoen dagelijks naar deze parel in de Middellandse Zee vertrekken. Leg de autohuur vooraf vast zodat je na aankomst op het vliegveld meteen kunt gaan en staan waar je wilt. Ook kun je met de auto naar Sardinië reizen. Je rijdt via Duitsland en Zwitserland naar Italië en neemt in Genua, Livorno of Civitavecchia de veerboot. Het populaire vakantie-eiland heeft ook tal van accommodaties: kies voor een van de vele hotels, appartementen, vakantiehuizen, glamping of agroturisme.