Een authentiek landschap, een helderblauwe zee: hét droomplaatje

Dit stukje Puglia, in het Nederlands ook wel Apulië genoemd, leent zich bij uitstek voor een vakantie boordevol culturele elementen. Het landschap is hier authentiek: de olijfbomen en druivengaarden voor de wijnbouw zijn ontelbaar. Het gebied ligt aan twee zeeën: in het westen aan de Adriatische Zee en in het oosten aan de Ionische Zee. Wie in Salento zijn vakantie viert, heeft aan strand dan ook geen gebrek. Dankzij de ligging aan de twee zeeën kun je hier altijd rustig zwemmen en zonnebaden; jouw strand kies je naargelang de windrichting.

Populaire plaatsen in Salento

Vakantiehuizen in Salento

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Salento
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Salento
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Salento
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Salento

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over Salento.

Alle artikelen over deze regio

De belangrijkste bezienswaardigheden van Salento

Bezienswaardigheden vind je in Salento meer dan genoeg. Salento staat binnen Italië en daarbuiten vooral bekend om zijn barokstad Lecce. Prachtige pleinen, binnenplaatsen, kerken en tot in detail versierde paleizen kenmerken de stad. Naast de barokke rijkdom heeft Lecce ook een rijk Romeins verleden. Bezoek er dan ook zeker het goed bewaarde Romeinse amfitheater. Havenstad Brindisi nodigt je uit tot een romantische wandeling over zijn boulevard. Ook kun je er twee kastelen bezoeken. Tot slot mag ook het Byzantijnse Otranto niet aan het lijstje van bezienswaardigheden ontbreken.

De Malediven van Puglia

Wie overweegt om in Salento zijn vakantie te vieren, twijfelt geen seconde meer wanneer hij de bijnaam ‘Malediven van Puglia’ hoort. En inderdaad, de witte zandstranden met hun heldere, ondiepe water doen je eerder denken aan een exotisch oord dan aan Italië. Het strand Maldive del Salento Pecoluse behoort tot de absolute tips. Ook bij Porto Cesareo vind je twee mooie stranden met fijn, wit zand. Behalve deze stranden zijn er ook witte en rode rotsstranden die diepe baaien omringen. Torre dell’Orso met zijn witgewassen rotsen is daar één van de mooiste van.

Grecia Salentino

Het meest zuidelijke puntje van de streek Salento wordt Grecia Salentino genoemd, een naam die refereert naar de sterke band met de eeuwenoude Griekse beschaving die ook ooit Zuid-Italië koloniseerde. Tot Grecia Salentino behoren negen dorpen waar de Griekse invloed nog goed zichtbaar is. Hier zie je witgeschilderde huizen, telt het menu tal van Griekse gerechten en wordt ook het Griko, een Grieks dialect, gesproken. Een bezoek aan deze dorpen in Salento in Italië is dan ook een bijzondere ervaring die je vakantie een gouden randje geeft.

Naar Salento op vakantie

Dankzij de budget airlines die Zuid-Italië de afgelopen jaren bereikbaarder hebben gemaakt, kiezen steeds meer mensen Puglia en daarmee ook Salento voor hun vakantie. De luchthavens Bari en Brindisi vormen de toegangspoort tot dit bijzondere stukje Zuid-Italië. In het hoogseizoen kun je vanaf Amsterdam en Eindhoven vliegen. De accommodaties in Salento in Italië zijn net zo authentiek als het landschap zelf: hier verblijf je in knusse familiehotels, oude boerderijwoningen of historische residenties midden in historische centra. De mogelijkheden lijken eindeloos.