Volgens het Italiaanse ANP (ANSA) heeft een Italiaans onderzoek een nieuw geheim aan het licht gebracht. Al eerder werd rode wijn bejubeld om goede bijwerkingen voor het hart, de afbraak van de Alzheimermolecule, het verkleinen van de kans op diabetes, etc. Nu is er door onderzoek op tropische vissen ontdekt dat een stof uit rode wijn, resveratrol, de veroudering vertraagd en je vitaler laat voelen. Een zeer welkome bijkomstigheid van de stof is dat de spierstructuur en dus wellicht de huid strakker blijft. Een leven lang in de zon en misschien toch minder rimpels!

Ook een dieet vol vitaminen, zoals de verse groenten uit de groentetuin en anti-oxidanten, die bijvoorbeeld veel in tomaten zitten, schijnt je fit te houden en de levensverwachting te verhogen. Als je dan ook nog de positieve eigenschappen van olijfolie ten opzichte van de dierlijke vetten van boter in acht neemt, lijkt het hele mediterrane dieet perfect om je op je oude dag fit te houden. Zo kan je dus extra lang genieten van ‘La dolce Vita’.