Op veel plekken in Italië vind je kiezelstenen op het strand. Niet altijd lekker en vooral in de zomer wordt het bloedheet! Dit is de reden dat specifiek op zoek gaan naar een plaats waar wél fijne zandstranden zijn. Gelukkig zijn er genoeg prachtige Italiaanse plekken met zandstranden. Je moet alleen even weten waar je precies moet zijn! Lees hier meer over de beste strandbestemmingen in Italië.

Vakantie Sardinie Italie

Sardinië

Dit mooie eiland beschikt over veel prachtige zandstranden. De Sardijnse keuken heeft een onberispelijke reputatie. Je eet hier de best bereide vis, zoals de sardines. Naast de adembenemende stranden vind je op Sardinië talloze natuurgebieden waar je wandelingen kunt maken. Dit eiland is een goede bestemming voor mensen die op zoek zijn naar geschiedenis of cultuur en willen genieten van de schoonheid van de aarde. Spiaggia della Pelosa wordt gezien als het mooiste strand van het eiland. In de hoofdstad Cagliari kun je ook heerlijk verdwalen in alle straatjes.

Sicilië

Sicilië wordt ook wel het ‘echte Italië’ genoemd. Hier vind je authentieke dorpen en plaatsen waar je geen genoeg van zal kunnen krijgen. Ook kun je hier in elke stad prachtige stranden vinden. Dit diverse eiland biedt vulkanen, natuurgebieden, gezellige stadjes en natuurlijk culinaire gerechten. Op dit eiland vind je invloeden van de Grieken, Spanjaarden, Arabieren, Vikingen, Romeinen en nog veel meer beschavingen. Dit is ook duidelijk terug te zien in de Siciliaanse architectuur. Taormina schijnt één van de mooiste plaatsen van Sicilië te zijn. Je kunt hier terecht voor zowel stranden als voor bijzondere natuur en architectuur.

Toscane

Veel mensen die op vakantie naar Italië gaan, kiezen voor Toscane. Het is een werkelijk prachtige regio waar veel mooie landschappen liggen. Maar je kunt hier ook perfect terecht als je op zoek bent naar een strandvakantie. Er heerst een eeuwenoude geschiedenis in Toscane en het wordt gezien als dé plek van de Renaissance; een walhalla voor kunstliefhebbers dus. Maar ook als je alleen de kunst van de natuur wilt bewonderen, kun je hier perfect terecht. Het heldere water van de Middellandse Zee zal je betoveren!

Ligurië

Langs de kust van Ligurië vindt je de mooiste plekken om te zwemmen. Er zijn ook wel kiezelstranden te vinden, maar zeker ook zandstranden waar je optimaal kunt genieten. Zo kun je onder meer op Baia di Favola terecht. Dit grote zandstrand is perfect voor een mooie wandeling langs de kust. De Middeleeuwse steden in deze regio bieden een sprookjesachtig gevoel. De Bloemenriviera wordt het hier ook wel genoemd, het is namelijk een prachtig kleurrijk gebied vol leven.

Conclusie

In Italië zijn verrassend nog genoeg plekken waar je fijne zandstranden tegenkomt. Geniet van lange zomeravonden met de beste wijnen uit de streek, en neem ‘s morgens een duik in de koele zee. Het klinkt als een droom! Wil je jezelf eens helemaal in de watten leggen? Kies dan voor een all inclusive vakantie in Italië. Je wordt hier overrompeld door al het lekkere eten! Proef bijvoorbeeld pasta, pizza of een vers visgerecht. Ook de Italiaanse gelato kun je niet missen in dit culinaire land. Geniet van de pittoreske dorpen en bijzondere architectuur. Deze kant van Italië zul je nooit meer vergeten.