Een heerlijk digestief en een ideaal cadeautje is zelfgemaakte espressolikeur.
Die bijzondere koffiebonen die je misschien eens van een bezoekje aan Italie hebt meegenomen zijn hiervoor perfect. In Italie verkoopt men 95% alcohol in de supermarkt, dit is een goedkopere oplossing dan jenever. Meng dan 1 deel 95% alcohol en 2 delen bronwater om de juiste strekte te krijgen. Maak meteen grote hoeveelheden, want je moet lang op het resultaat wachten!

Meng de volgende ingrediënten in een goed afsluitbare fles of pot:
1 liter jenever 35%
100 espressobonen
10 pakjes vanillesuiker
500 gram bruine kandijsuiker

Plaats in een donkere ruimte en schud soms even. Na drie maanden is alle suiker als het goed is opgelost en hebben de bonen hun smaak en kleur afgegeven. Giet de likeur in mooie flessen. Je kan de bonen eruit filteren of ze voor een rustiek en decoratief effect op de bodem van de flessen laten liggen.