De nieuwste uitgave van de kinderboekenklassieker “Pinokkio” van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi is kernachtig en expressief in beeld gebracht door de Italiaanse kunstenaar Fabio de Poli en opnieuw verteld door zijn vriend Andrea Rauch. Van 2 april tot en met 7 mei 2011 zijn de originele prenten te zien bij Il Sogno in Amerongen.

Al knippend heeft Fabio de Poli Pinokkio, een houten ondeugende en hardleerse marionet, vorm gegeven. De prachtige kleurrijke prenten zijn door Andrea Rauch voorzien van een originele bewerking van de oorspronkelijke tekst. Fabio De Poli (Genua, 1947) woont en werkt in Florence, waar hij ook zijn kunstopleiding genoot. Hij is een kunstenaar die zich op allerlei terreinen begeeft. Hij maakt bijvoorbeeld grote installaties voor binnen of buiten – onder andere op het vliegveld van Florence, gebrandschilderde ramen, meubels, tapijten, mozaïeken, schilderijen en knipselkunst. Volgens hem is er geen verschil tussen unieke of industriële kunstuitingen. Kunst is er voor iedereen zonder onderscheid van klasse of financiële middelen. Zelf sloot hij met zijn vriend Andrea Rauch zich later aan bij de Pop Art beweging.

Uitgeverij Tutti vertaalde de Italiaanse versie van deze bijzondere Pinokkio-uitgave in het Nederlands. Het is een bijzonder en apart boek om voor te lezen, zelf te lezen of genietend te bekijken. Speciaal ter gelegenheid van de presentatie van dit boek organiseert Il Sogno samen met de uitgever op zaterdag 2 april een kinderknutselactiviteit. Maak zelf een prachtige Pinokkio-prent op de manier zoals de kunstenaar Fabio De Poli dat deed! Om 15.00 uur openen we officieel de bijzondere expositie waarbij een stukje uit het boek wordt voorgelezen en aansluitend kun je zelf aan de slag. De toegang is gratis, maar graag wel even aanmelden op www.ilsogno.eu.

Il Sogno, Overstraat 22 Amerongen, 0343-454700, www.ilsogno.eu, www.ilsogno-shop.nl. Open: vrijdag en zaterdag 10.00 – 17.00 uur