De wauw-factor van een metropool die we te lang niet serieus namen

Je zou haast zeggen dat Turijn in Italië stiekem van zijn underdogpositie profiteert. Hier geen massa’s toeristen of restaurants die zich geheel op de buitenlandse bezoekers hebben toegespitst, maar sfeer die een en al authenticiteit ademt. De ruim tweeduizend jaar oude stad met zijn prachtige barokarchitectuur behoort tot de mooiste steden van Italië. Doe jij Turijn tijdens je vakantie aan, dan ben je Rome of Venetië voor even plotsklaps vergeten. Hier heerst een wauw-factor die te vaak over het hoofd wordt gezien.

Vakantiehuizen in Turijn

Vind hier je vakantiehuis in deze stad.

Turijn
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Turijn
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Turijn
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Turijn

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de stad Turijn.

Alle artikelen over deze regio

Vliegen naar Turijn

Turijn is de hoofdstad van Piemonte, dat voornamelijk bergachtig is. Turijn is daar een uitzondering op. Gelegen op de Povlakte, die zich helemaal tot de Adriatische Zee uitstrekt, kun je de bergen wel goed zien. Wat Turijn in Italië uniek maakt, is de veelzijdige natuur die hem omringt. Niet voor niets wordt een stedentrip dan ook vaak met een sportief verblijf in de omgeving gecombineerd. Met KLM kun je direct naar deze bestemming vliegen. Na een vliegreis van een uur en drie kwartier van Amsterdam naar Turijn, neem je de taxi, bus of trein naar het centrum.

Turijn: een vakantie boordevol bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn er in deze stad in overvloed. Bezoek je Turijn in je vakantie, maak je dan op voor een stad bomvol barokke kerken en paleizen. Hoogbouw is er nauwelijks. Ook kunst speelt een belangrijke rol in de stad. De nummer één van alle tips wat betreft bezienswaardigheden is de Duomo di Torino, die in de Renaissanceperiode ter ere van de patroonheilige van de stad werd gebouwd. Ook om het Piazza Castello, waar je het Palazzo Reale en Palazzo Madama treft, kun je tijdens een stadswandeling door het centrum niet heen.

De winkelstraten van Turijn

Turijn staat in Italië en daarbuiten niet bekend als hét modewalhalla, die eer is aan Milaan voorbehouden. Toch is shoppen er een ware belevenis. Met meer dan 16.000 winkels en tientallen markten kun je hier je geld prima laten rollen. De Via Po en de Via Roma zijn de twee belangrijkste winkelstraten van Turijn. Natuurlijk vind je, zoals het een Italiaanse stad betaamt, alle modehuizen die je je maar kunt bedenken. Ook antiek- en ambachtelijke zaakjes zijn echter prima vertegenwoordigd in het centrum. Het shoppen onderbreek je af en toe met een stop in een chique koffiehuis.

Bestemming voor lekkerbekken

Wie van Turijn zijn vakantie bestemming maakt, zet binnenkort koers naar de bakermat van de slow food beweging: een beweging die tegen de industriële voedselproductie is en zich inzet voor het behoud van de traditionele keuken. Niet voor niets vind je door de hele stad dan ook gastronomische winkeltjes. Van de Piemontese keuken geniet je in Turijn in een van de vele restaurants, trattoria’s of pizzeria’s. Probeer zeker een keer de risotto uit in deze stad, deze wordt gemaakt van de in de Povallei verbouwde arboriorijst.