Bakermat van het huidige Italië

Ooit speelde Piemonte in Italië een belangrijke rol; in het midden van de negentiende eeuw werd vanuit deze regio het Koninkrijk Italië gesticht. Turijn was de eerste hoofdstad van het Land van de Laars. Deze titel werd enkele jaren later door Florence en daarna weer door Rome overgenomen. Ontkroond of niet, Piemonte is en blijft een juweel. In Piemonte staat een vakantie in het teken van authentieke dorpjes en kastelen, kraakheldere meren en wijnen en andere producties van eigen bodem. Italiës bakermat heeft nog steeds alles in huis.

Populaire plaatsen in Piemonte

Vakantiehuizen in Piemonte

Vind hier je vakantiehuis in deze regio.

Piemonte
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Piemonte
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2
Piemonte
Provincia di , , Italy

Vanaf

€ ,-

m 2

Artikelen & Nieuws over Piemonte

Hieronder vind je een selectie van de laatste & populaire blogartikelen over de regio Piemonte.

Alle artikelen over deze regio

Turijn als kloppend hart van Piemonte

Wie in Piemonte zijn vakantie doorbrengt, heeft over bezienswaardigheden geen klagen. Eén steekt er natuurlijk met kop en schouders bovenuit: regiohoofdstad Turijn. Ten onrechte wordt de geboorteplaats van FIAT nog steeds als een industriestad gezien, maar het tegendeel is waar. Wie tijdens zijn verblijf in Piemonte in Italië Turijn aandoet, zal kennismaken met een stad boordevol prachtige paleizen en pleinen. Niet zo gek als je bedenkt dat dit ooit Italiës hoofdstad was. De stad ligt aan de rivier de Po en wordt op de achtergrond gesierd door de hoge alpentoppen.

Wandelen, fietsen, watersporten en skiën

Behalve Turijn heeft de regio Piemonte in Italië geen grote steden. Wat je er wel vindt, zijn natuurgebieden waar je naar hartenlust kunt fietsen en wandelen en -in de wintermaanden- skiën. Het Parco Nazionale Gran Paradiso behoort tot de beste tips voor wandelaars en klimmers. Ook in de andere nationale parken van de regio, zoals Alta Valle Pesio, is het genieten van de flora en fauna. Watersportliefhebbers kunnen op de vele meren in dit Noord-Italiaanse gebied hun hart ophalen. In de wintermaanden is de Via Lattea dé bestemming voor skiliefhebbers. Sestriere vormt het centrum.

In Piemonte mag de broekriem wat losser

Zoals gezegd is Piemonte een streek die al je zintuigen verwent. Ook je smaakpapillen worden hier flink in de watten gelegd. De bekendste van alle streekspecialiteiten is de Albatruffel, die hier als een ware delicatesse wordt gezien. Ook op zijn blauwaderkazen is Piemonte maar wat trots. Die laat je  natuurlijk vergezellen door een rode wijn uit deze streek, bijvoorbeeld de beroemde in Piemento vervaardigde Barolo. Ook ben je hier voor zoetigheid aan het juiste adres. In Turijn kun je je tegoed doen aan chocola in zijn meest uiteenlopende vormen.

Accommodaties zo divers als het landschap zelf

Vier je in Piemonte je vakantie, dan zal je al gauw opmerken dat het landschap wordt gekenmerkt door enorme contrasten. Juist dat maakt een verblijf hier zo interessant. Net zo divers als het landschap is ook het aanbod aan accommodatiemogelijkheden. In Piemonte heb je meer dan genoeg keuze uit luxe hotels, maar ook een vakantiehuis, al dan niet op een vakantiepark, is een geliefde optie. De campings van deze regio zijn bijna allemaal aan de oevers van het meer Lago Maggiore gelegen. Ook rondom regiohoofdstad Turijn kun je kamperen.