Wanneer je op reis gaat naar Italië, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een van de aspecten waar je rekening mee moet houden, is het parkeren bij de luchthaven. Zowel Schiphol als vliegveld Eindhoven bieden diverse parkeermogelijkheden aan. In dit artikel bespreken we hoe je goedkoop kunt parkeren bij deze twee luchthavens.

Goedkoop parkeren bij Schiphol

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en biedt verschillende parkeermogelijkheden aan. Echter, het is belangrijk om te weten dat parkeren bij Schiphol over het algemeen duurder is dan bij andere luchthavens. Toch zijn er manieren voor goedkoop parkeren Schiphol:

1. P3 Lang Parkeren:

Een van de goedkopere opties om te parkeren bij Schiphol is P3 Lang Parkeren. Deze parkeerplaats ligt iets verder weg van de terminals, maar er rijdt regelmatig een gratis shuttlebus die je naar de vertrekhal brengt. Als je vooraf online reserveert, krijg je vaak een goede korting. 

2. Valet parking:

Een andere optie is valet parking. Hierbij rijd je met je auto direct naar de vertrekhal, waar een medewerker van het parkeerbedrijf de auto van je overneemt en voor je parkeert. Bij terugkomst staat je auto weer op je te wachten bij de aankomsthal. Valet parking is vaak duurder dan andere parkeermogelijkheden. 

Valet parking

Goedkoop parkeren bij vliegveld Eindhoven

Vliegveld Eindhoven is een populaire keuze voor reizigers die naar Italië vliegen. Het is een kleinschaligere luchthaven, maar biedt nog steeds diverse parkeermogelijkheden aan.

1. P8 Budget Parking:

P8 Budget Parking is de goedkoopste optie voor parkeren vliegveld Eindhoven. Deze parkeerplaats ligt op een paar minuten loopafstand van de terminal. Het tarief is aantrekkelijk en je kunt ook hier vaak profiteren van goede kortingen als je vooraf online reserveert.

2. P1 Holiday Parking:

Als je liever dichtbij de terminal wilt parkeren, maar toch niet teveel wilt betalen, is P1 Holiday Parking een goede keuze. Deze parkeerplaats ligt direct tegenover de vertrekhal en biedt voldoende parkeerplekken. Ook hier geldt dat vooraf online reserveren vaak goede kortingen biedt.

Tips om kosten te besparen

Naast het kiezen van de juiste parkeermogelijkheid, zijn er ook andere manieren om kosten te besparen bij het parkeren bij Schiphol en vliegveld Eindhoven. Ten eerste is het  altijd verstandig om verschillende parkeeraanbieders met elkaar te vergelijken. Websites zoals Parkos en Vliegen en Parkeren bieden een overzicht van verschillende parkeermogelijkheden en de daarbij behorende tarieven. Door te vergelijken, kun je de beste deal vinden. Bovendien kan, zoals eerder genoemd, vooraf online reserveren van een parkeerplek bij Schiphol en vliegveld Eindhoven geld besparen. Vaak zijn er speciale kortingsacties beschikbaar als je van tevoren boekt.