Een schitterend en wat minder bekend dorpje bij het Gardameer is Borghetto sul Mincio. Dit idyllische, middeleeuws dorpje ligt aan rivier de Mincio, zo’n 12 kilometer ten zuiden van Peschiera del Garda.

Via een 650 meter lange 14e eeuwse Visconti-burg kom je Borghetto binnen. Vanaf deze brug heb je een prachtig panorama over de Mincio en Borghetto. Wanneer je in de avond door Borghetto wandelt, ontstaat het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Met de prachtige zonsondergang over rivier de Mincio krijgt Borghetto een romantisch karakter. Je kunt er genieten van enkele goede restaurants, zoals Ristorante Antica Locanda Mincio, dat bekend staat als één van de beste restaurants van de regio. Een bezoek aan Borghetto sul Mincio is een echte aanrader tijdens een vakantie aan het Gardameer.

Je kunt een bezoek aan Borghetto uitstekend combineren met een fietstocht. Vanuit Peschiera del Garda start het fietspad dat je langs de Mincio naar Borghetto leidt. Meer van dit soort leuke tips vind je op www.liberovacanze.nl