Het mediterrane eiland Sicilië is een schatkamer voor strandliefhebbers, avontuurlijke reizigers en fijnproevers.

Griekse tempels in het zuiden, barokke schoonheden in het oosten, sprankelende stranden in het noorden en roze zoutpannen in het westen: er zijn talloze mooie plekken om te bezoeken op Sicilië. Maar het eiland is groot. Zo groot zelfs, dat het moeilijk kan zijn om te bepalen waar je wilt verblijven.

Ben jij op zoek naar een mooi vakantiehuis in Sicilië, maar weet je niet waar? Wij hebben de leukste en beste bestemmingen van het eiland voor je op een rijtje gezet! Hier kun je met een gerust hart een vakantiehuis huren:

Taormina

Oké, Taormina is erg toeristisch, vooral nadat het stadje is gepromoot in de serie ‘White Lotus’. Maar gelukkig doet dit niets af aan zijn aantrekkingskracht!

Taormina, gelegen op een voorgebergte ongeveer 220 meter boven de zee, is een van de mooiste steden van Sicilië en de perfecte locatie om te vertoeven. De stad is onweerstaanbaar charmant met zijn kronkelende straatjes, pleinen, uitzichten en knusse restaurants.

De belangrijkste attractie van Taormina is het Griekse theater op een spectaculaire locatie, dat uitzicht biedt op de kust van Sicilië en de kegel van de Etna. In de zomer kun je hier concerten en klassieke toneelstukken bijwonen.

Siracusa

Ook Siracusa is een van die bestemmingen waarvan je weet dat het er krioelt van de mensen, maar je er simpelweg tot aangetrokken voelt. Het is een van de meest fascinerende en historische plekken op het eiland en herbergt tientallen mooie vakantiehuizen.

Deze 2700 jaar oude Siciliaanse stad getuigt nog steeds van de kunst en cultuur die er door de eeuwen heen tot bloei zijn gekomen. Het oude gedeelte Ortigia, is bovendien een paradijs van bezienswaardigheden, restaurants en winkels.

Liever een vakantiehuis huren in een ander Europees vakantieland? Check dan https://www.villaforyou.com/nl/Hier vindt je prachtige huizen in Frankrijk, België, Oostenrijk en Nederland.

Monreale

Monreale

Het kleine stadje Monreale ligt op korte afstand van de hoofdstad Palermo, op de helling van de Monte Caputo. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de beroemde Duomo van Monreale, een geweldig voorbeeld van Normandische architectuur.

Dit is de perfecte plek om te verblijven als je de drukte van Palermo of Catania wilt vermijden, maar de levendigheid wel snel wilt kunnen opzoeken. Het is echter wel zo handig als je een auto bij de hand hebt als je in Monreale verblijft. Houd hier dus rekening mee.

Céfalu

Aan de voet van een torenhoge rots, ligt een van de meest iconische steden van Sicilië: Cefalú. De stad wordt gedomineerd door de prachtige Normandische kathedraal en ligt bezaaid met historische bezienswaardigheden, smalle middeleeuwse straatjes en kleine pleintjes.

Net als veel andere Siciliaanse steden getuigt Cefalú van de verschillende culturen die er door de eeuwen heen hebben geleefd. Een van de belangrijkste attracties van deze badplaats is het zandstrand dat zich langs de stad uitstrekt. De ideale plek voor strand- én cultuurliefhebbers dus!

Savoca

Tussen de azuurblauwe wateren van Sicilië en het Peloritani-gebergte in, vindt je Savoca; een prachtig bergdorp, waar een aantal scènes uit ‘The Godfather’ zijn opgenomen. Maar dit is niet het enige pluspunt van deze oogverblindende bestemming.

 Iedereen die wil ontsnappen aan de drukte van meer populaire badplaatsen, maar die toch op korte afstand van de zee willen verblijven, zullen hier hun hart kunnen ophalen. Je vindt hier een aantal mooie vakantiehuizen, die allemaal spectaculaire uitzichten bieden.

Tot zover deze bekende en minder bekende, maar allemaal prachtige bestemmingen in Sicilië, die top zijn voor het huren van een vakantiehuis. Zorg ervoor dat je snel boekt, vooral tijdens de zomerperiode!